Οι ομορφιές της Ισπανίας

Σχολές Καπάτου Οι ομορφιές της Ισπανίας

Οι ομορφιές της Ισπανίας είναι πολλές…

Οι ομορφιές της Ισπανίας είναι πάρα πολλές. Είναι η χώρα με πρωτεύουσα την όμορφη Μαδρίτη, με το μοναδικό flamenco και τις ταυρομαχίες. Έχει 17 αυτόνομες περιφέρειες, στις οποίες περιλαμβάνονται δύο αυτόνομες πόλεις μέσα στο Μαρόκο.

Το πολυδιαβασμένο βιβλίο «Δον Κιχώτης», του ισπανού Μιγκέλ Θερβάντες είναι εκείνο που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Οι ομορφιές της Ισπανίας είναι γνωστές σε όλους. Συγκεκριμένα, η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα μετά την κοντινή μας Ιταλία και την Κίνα που φιλοξενεί τα περισσότερα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, της UNESCO. Έτσι λοιπόν, έχει καταγραφεί ότι η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα σε αφίξεις τουριστών στον κόσμο, μετά τη Γαλλία.

Οι ομορφιές της Ισπανίας κι οι τέχνες

Η χώρα της Ισπανίας έχει πολύ μεγάλη παράδοση στη ζωγραφική. Αξίζει να αναφέρουμε τους διάσημους ζωγράφους Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Βελάθκεθ, Πικάσο, Μιρό, Νταλί.

Οι ομορφιές της Ισπανίας ξεχωρίζουν και στην αρχιτεκτονική. Ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της Ισπανίας λέγεται Gaudi. Πεθαίνοντας άφησε ατελείωτο το έργο του, τη μεγαλοπρεπή εκκλησία, τη «Sagrada Familia», η οποία βρίσκεται στην πόλη της Βαρκελώνης.

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα επιλογής των φοιτητών για τα διάφορα προγράμματα ERASMUS.

Επίσης, αυτή η χώρα κατέχει τεράστιο μερίδιο στη παγκόσμια αγορά της μόδας. Με μεγάλους ομίλους όπως ο όμιλος Inditex (Zara, Bershka, Pull and Bear, Stradivarious, Oysho, Massimo Dutti).

Τελειώνοντας επισημαίνουμε ότι ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας δεν έχει λόγια.

Σε ότι αφορά τη γαστρονομία η πόλη Βαλένθια της Ισπανίας είναι η επίσημη γενέτειρα της παέγια (paeya)και της μεθυστικής σαγκρία (Sangría).

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.