Το ξακουστό Τολέδο

Σχολές Καπάτου Το ξακουστό Τολέδο

Το ξακουστό Τολέδο κι η ονομασία του

Το ξακουστό Τολέδο οφείλει την ονομασία του στη λατινική γλώσσα. Το ξακουστό Τολέδο, στα λατινικά «Toletum», σημαίνει η πόλη με τα τείχη. Είναι συνδεδεμένο με την ουσία της μεσαιωνικής Ισπανίας.

Το ξακουστό Τολέδο είναι πόλη και δημοτικό διαμέρισμα της Ισπανίας. Πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και της αυτόνομης κοινότητας Καστίλη-Λα Μάντσα. Βρίσκεται κεντρικά της χώρας, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη και επί της δεξιάς όχθης του ποταμού Τάγου.

Το ξακουστό Τολέδο και τα αξιοθέατά του

Από τα αξιοθέατα της πόλης ξεχωρίζει ο καθεδρικός ναός του Τολέδο. Βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους 10 καθεδρικούς ναούς της Ισπανίας κι αποτελεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό παράδειγμα μεσαιωνικής, γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Το ξακουστό Τολέδο μοιάζει με μουσείο ιστορίας κι αρχιτεκτονικής.  Ίσως να είναι αυτή η μεσαιωνική αύρα που προσελκύει τη σταθερή ροή τουριστών. Είναι δύσκολο να μη μείνει κανείς άναυδος από την πανοραμική θέα της πόλης. Αδύνατο να μη δει τα τείχη της που διασώζονται. Τους λιθόστρωτους δρόμους της, τα μαγαζιά με τα σπαθιά, τους θυρεούς, τα κτίσματα που στέκουν όρθια στο πέρασμα των αιώνων.

Δεν αποτελεί έκπληξη που από το 1986, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Το ξακουστό Τολέδο ήταν φημισμένο για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση. Κατά το Μεσαίωνα, υπήρξε επίσης μεγάλο μεταφραστικό κέντρο, όπου σημαντικό μέρος της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας μεταφέρθηκε από την Αραβική ανατολή στη Δύση.

Το ξακουστό Τολέδο είναι επίσης γνωστό ως «η πόλη των τριών πολιτισμών», επειδή κατοικήθηκε από Εβραίους, Χριστιανούς και Άραβες.

Το 1085 ο βασιλιάς Αλφόνσο VI ανακαταλαμβάνει την πόλη και τη χρίζει πρωτεύουσα της Ισπανίας. Μέχρι που το 1561 μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα στη Μαδρίτη και, το Τολέδο γνώρισε την παρακμή.

Σε αυτή την πόλη έζησε και μεγαλούργησε ο Ελ Γκρέκο μέχρι και το θάνατό του. Ο γεννημένος το 1541 στην Κρήτη, διάσημος ζωγράφος, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, εγκαταστάθηκε στο Τολέδο το 1577. Εκεί δημιούργησε μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.