Το Σινικό Τείχος της Κίνας

Σχολές Καπάτου Το Σινικό Τείχος της Κίνας

Το Σινικό Τείχος της Κίνας, μια πελώρια κατασκευή

Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι μια πελώρια κατασκευή, που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της χώρας. Από το 1987, ανήκει στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO. Επίσης, από το 2007, συγκαταλέγεται σε ένα από τα 7 θαύματα του μοντέρνου κόσμου.

Βασικά, μοιάζει με έναν τεράστιο δράκο που σέρνεται πάνω στο βουνό. Πράγματι, το μήκος του είναι 21.196,98 χιλιόμετρα, ενώ το πλάτος του είναι μικρότερο από 10 μέτρα.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας κτίστηκε το 221 π.Χ., μετά από διαταγή του Τσιν, του πρώτου αυτοκράτορα της χώρας. Σκοπός του ήταν να σταματήσει τις επιδρομές εχθρικών λαών από το βορρά. Πράγματι, πρόκειται για ένα στρατιωτικό αμυντικό σύστημα, πλαισιωμένο με οχυρώματα καθώς και με πυργίσκους, για την επίβλεψη των συνόρων.

Από την αρχαιότητα, οι Κινέζοι ήταν εξοικειωμένοι με την κατασκευή τειχών. Αρχικά, το Σινικό Τείχος της Κίνας ήταν φτιαγμένο από χώμα και από τούβλα ή πέτρες. Όμως, κατά τη διάρκεια των επόμενων δυναστειών, των Χαν και των Μινγκ, ολοκληρώθηκε και ενισχύθηκε.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας, το εμπόριο κι ο τουρισμός

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σινικό Τείχος της Κίνας συνέβαλε και στην ανάπτυξη του εμπορίου. Πράγματι, τα καραβάνια που μετέφεραν διάφορα εμπορεύματα ταξίδευαν δίπλα στο τείχος, για να προστατεύονται από τους ληστές.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας αποτελεί έναν γοητευτικό τουριστικό προορισμό. Βασικά, στις μέρες μας, μπορεί κανείς να επισκεφθεί μόνο μικρά τμήματα του τείχους. Συγκεκριμένα, τα πιο ονομαστά σημεία του είναι τα : Badaling, Jiankou, Mutianyu, Jinshanling και Simatai. Μάλιστα, το Badaling συγκεντρώνει το 70% των τουριστών, γιατί βρίσκεται κοντά στο Πεκίνο. Πράγματι, ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να επισκεφτεί κανείς το τείχος είναι να ξεκινήσει από το Πεκίνο. Άλλωστε, στο βόρειο τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας, το τείχος απλώνεται για 628 χιλιόμετρα.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι το σύμβολο του κινεζικού λαού. Μάλιστα, ο Mao Zedong (Μάο Τσε Τουνγκ) είπε ότι «δεν είσαι αληθινός ήρωας αν δεν ανέβεις το Σινικό Τείχος». Αυτό σημαίνει ότι, για να φτάσει κανείς στον τελικό σκοπό, πρέπει να έχει τη δύναμη να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Τέλος, αντίθετα με την άποψη που επικρατούσε, το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν είναι ορατό από τη Σελήνη με γυμνό μάτι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινέζικα και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.