Η ιστορία του ΚΠΓ

Σχολές Καπάτου Η ιστορία του ΚΠΓ

Η ιστορία του ΚΠΓ (Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας)

Η ιστορία του ΚΠΓ ξεκινάει το 2003. Οι εξετάσεις για το ΚΠΓ διενεργήθηκαν για πρώτη φορά το 2003. Μόνο για το επίπεδο Β2 και για τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ιταλικά. Σταδιακά, μέχρι το 2008 οι εξετάσεις γίνονταν για όλα τα επίπεδα από το Α1 μέχρι το Γ2. Το 2009 εντάχθηκαν τα ισπανικά και άλλες γλώσσες, όπως τα τουρκικά.

Το ΚΠΓ είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας γλώσσας. Εξετάζει δηλαδή την ικανότητα που έχει αναπτύξει κάποιος να χρησιμοποιεί μια ξένη γλώσσα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας κανείς γραπτό και προφορικό λόγο είναι ικανός να ανταποκρίνεται σε διάφορες κοινωνικές περιστάσεις. Εντός ή εκτός του χώρου εργασίας ή των σπουδών του.

Η ιστορία του ΚΠΓ και οι άλλες πιστοποιήσεις

Το ΚΠΓ «ανταγωνίζεται» επάξια άλλα διεθνή συστήματα πιστοποίησης, με πρωτοβουλία ξένων οργανισμών. Υποστηρίζεται ενεργά:

  • από το ΥΠΕΠΘ, ως εθνικό φορέα

και

  • από τα Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε επιστημονικό επίπεδο.

Οι εξετάσεις του ΚΠΓ είναι δομημένες βάσει της δική μας σύγχρονης πραγματικότητας. Επίσης, τα θέματα είναι προσαρμοσμένα στις γνώσεις, στις εμπειρίες και στις ανάγκες του Έλληνα.

Τέλος, στο ΚΠΓ οι εξετάσεις είναι διαβαθμισμένες, άρα και οικονομικότερες. Ο υποψήφιος πληρώνει εξέταστρα για ένα επίπεδο, ενώ συμμετέχει, μέσα από μία μόνο εξέταση, σε 2 επίπεδα ταυτόχρονα. Έτσι, ανάλογα με τη βαθμολογία, μπορεί να αποκτήσει το πτυχίο γλωσσομάθειας για το πρώτο ή το δεύτερο επίπεδο.

Στις Σχολές Καπάτου αρχίσαμε από το 1983 να διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πορευόμαστε μαζί με τους μαθητές μας στην κοινή αυτή επιθυμία να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να ανεβάσουμε το βιοτικό επίπεδο.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.