Η λίμνη Lago Iseo

Σχολές Καπάτου Η λίμνη Lago Iseo

Η λίμνη Lago Iseo της Ιταλίας

Η λίμνη Lago Iseo βρίσκεται στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων, στην επαρχία Lombardia. Η λίμνη Lago Iseo έχει επιφάνεια 65,3 χιλιόμετρα και βάθος 251 μέτρα. Ο ποταμός Oglio, ο δεύτερος παραπόταμος του Πάδου, μετά το ποτάμι Adda, είναι αυτός που δημιούργησε τη λίμνη.

H λίμνη Lago Iseo είναι ένας πολύ τουριστικός προορισμός. Πράγματι, προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Η λίμνη Lago Iseo ονομάζεται επίσης Sebino. Είναι μια πολύ ρομαντική και ωραία τοποθεσία. Μάλιστα, φιλοξενεί το πιο υψηλό νησάκι της Ευρώπης. Ονομάζεται Monte Isola και βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μέτρων. Επίσης, περιλαμβάνει άλλα δύο ιδιόκτητα νησάκια, το San Paolo και το Loreto.

Στο πιο ψηλό σημείο της λίμνης καθώς και στη δυτική όχθη δεσπόζουν βουνά που καταλήγουν κατακόρυφα στη λίμνη.

Η λίμνη Lago Iseo κι οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Η λίμνη Lago Iseo, το χειμώνα, είναι «μελαγχολική». Όμως, από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, διοργανώνονται πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα, το 2016, διοργανώθηκε το «Floating Piers». Συγκεκριμένα, στην επιφάνεια της λίμνης τοποθετήθηκαν πλατφόρμες, καλυμμένες με ύφασμα, συνολικού μεγέθους 100.000 τ.μ. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας διάδρομος περιπάτου, που ένωσε το χωριό Sulzano με το νησάκι Monte Isola.

Η είσοδος ήταν δωρεάν και ο διάδρομος πλημμύρισε αμέσως από κόσμο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, μέσα στις 15 ημέρες που επιτρεπόταν η πρόσβαση στο διάδρομο, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξε κίνδυνος ατυχήματος πάνω στον τεχνητό αυτό διάδρομο.

H λίμνη Lago Iseo έχει τέσσερα βασικά βιομηχανικά κέντρα: Iseo, Sarnico, Pisogne και Lovere.

Συγκεκριμένα, το Lovere αποτελεί το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο σιδηρουργίας, το οποίο δημιουργήθηκε το 1870. Στην περιοχή Pisogne υπάρχει ακόμη η βιομηχανία ξύλου και βερνικιού.

Στις όχθες της λίμνης, το 1842, δημιουργήθηκαν τα ναυπηγεία Riva. Εδώ κατασκευάζονται βάρκες, σκάφη πολυτελείας, καθώς και ιστιοπλοϊκά. Στην όχθη Iseo και στα περίχωρα υπάρχουν βιομηχανίες υφαντουργίας για την παραγωγή κουβερτών. Στο Sarnico υπάρχουν εργοστάσια μεταξουργίας και μηχανουργίας. Τέλος, στο Sulzano, που είναι ένα χωριουδάκι ψαράδων, και στο Monte Isola παράγονται δίχτυα για ψάρεμα και εξοπλισμός για το κυνήγι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=U8c8FaD147g

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.