Η ρωσική κούκλα ματριόσκα

Σχολές Καπάτου Η ρωσική κούκλα ματριόσκα

Η ρωσική κούκλα ματριόσκα (матрёшка)

Η ρωσική κούκλα ματριόσκα (матрёшка) είναι επίσης γνωστή και ως μπάμπουσκα. Το όνομα της κούκλας «ματριόσκα» προέρχεται από το ρωσικό θηλυκό όνομα «Ματριόνα» (Матрёна) ή «Ματριόσα». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια σειρά από ξύλινες κούκλες που ανοίγουν στη μέση και τοποθετούνται η μια μέσα στην άλλη, μιας και έχουν διαφορετικά μεγέθη.

Η ρωσική κούκλα ματριόσκα κι η ιστορία της

Η ρωσική κούκλα ματριόσκα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1890 και είναι πολύ διάσημη, σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, η εξωτερική κούκλα είναι μια γυναίκα που φοράει ένα μακρύ, χωριάτικο φόρεμα. Στο εσωτερικό της, μπορεί να περιέχει στοιχεία διαφορετικού φύλου. Όμως, η τελευταία και μικρότερη κούκλα είναι συνήθως ένα μωρό και, αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες, δεν ανοίγει στη μέση.

Η ρωσική κούκλα ματριόσκα, ένα έργο τέχνης

Η κούκλα ματριόσκα αποτελεί ένα έργο τέχνης. Πράγματι, τις περισσότερες φορές, η ζωγραφική της είναι όχι μόνο περίπλοκη, αλλά και αξιοθαύμαστη. Επίσης, παραδοσιακά, οι κούκλες έχουν ένα βασικό θέμα. Μπορεί να είναι κάποιος ήρωας παραμυθιού, ή ακόμα, κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Όμως στις μέρες μας, η τέχνη της κούκλας ματριόσκα εξελίσσεται. Πράγματι, ορισμένοι Ρώσοι καλλιτέχνες επιλέγουν νέα θέματα, όπως οι άνθρωποι και η φύση.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο σύνολο κούκλων ματριόσκα περιλαμβάνει 51 κομμάτια. Συγκεκριμένα, η πιο μεγάλη κούκλα έχει μέγεθος περίπου 54 εκατοστά, ενώ η πιο μικρή φτάνει μόλις τα 31 εκατοστά. Επίσης, είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι. Εάν κάποιος τις ανοίξει και τις τοποθετήσει τη μια δίπλα από την άλλη, θα καλύψει μια απόσταση 3,41 μέτρων!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=-xMYvVr9fd4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.