Ο κινεζικός κήπος

Σχολές Καπάτου Ο κινεζικός κήπος

Ο κινεζικός κήπος «Zhōngguō Yuánlin»

Ο κινεζικός κήπος αποτελεί χαρακτηριστικό κομμάτι ενός μικρού τοπίου μέσα στην απέραντη Κίνα. Βασικά, προσπαθεί, στο σύνολό του, να εκφράσει την πλήρη αρμονία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην ανθρώπινη υπόσταση και την ήρεμη φύση του περιβάλλοντος. Μοιάζει με αυτοκρατορικό κήπο, που έχει εξελιχθεί μέσα σε μια πορεία 3.000 χρόνων. Συνήθως, πρόκειται για έναν κήπο που δημιούργησαν ποιητές, καλλιτέχνες και πρώην κυβερνήτες της χώρας.

Αρχικά, οι πρώτοι κινεζικοί κήποι δημιουργήθηκαν στην κοιλάδα του Κίτρινου Ποταμού, κατά την περίοδο της δυναστείας των Shang (1600-1046 π.Χ.). Ήταν κλειστά πάρκα, όπου οι βασιλείς κι οι ευγενείς συνήθιζαν να κυνηγούν και να καλλιεργούν τα φρούτα και τα λαχανικά τους.

Ο κινεζικός κήπος κι η μορφή του

Συνήθως, ο κινεζικός κήπος είναι κατάλληλα περιφραγμένος. Βασικά, χωρίζεται σε διάφορες πτέρυγες, ώστε να διευκολύνεται, όσο γίνεται περισσότερο, η πρόσβαση κι ο περίπατος των επισκεπτών. Συγκεκριμένα, οι πτέρυγες που πλαισιώνουν τον κινεζικό κήπο επικοινωνούν μεταξύ τους με πολλά μικρά δρομάκια. Επίσης, αρκετά σημεία του χώρου ενώνονται μεταξύ τους με γεφυράκια, που χαρίζουν γραφικότητα στο συνολικό περιβάλλον του κήπου.

Εξάλλου, ο κινεζικός κήπος φιλοξενεί πολλές μικρές και ήσυχες λιμνούλες. Η όλη εικόνα συμπληρώνεται από αρκετές σμιλεμένες πέτρες (Jiashan) που διακοσμούν το τοπίο. Πέτρες που μοιάζουν να έχουν διαβρωθεί από τη μόλυνση του περιβάλλοντος που πλήττει τη χώρα. Επίσης, μέσα σε αυτό το φυσικό περιβάλλον, υπάρχουν καταπράσινα δέντρα συγκεκριμένης κοπής, για να χωρούν στο διαμορφωμένο χώρο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κινεζικός κήπος βασίζεται αποκλειστικά στην κινεζική φιλοσοφία. Στην ουσία, πρόκειται για ένα ησυχαστήριο, έναν τόπο προσευχής. Εδώ, ο προσκυνητής έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση και τον δημιουργό της. Πράγματι, ο επισκέπτης μπορεί άμεσα να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να αισθανθεί τη γαλήνη που επικρατεί γύρω του.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.