Το Selçuk της Τουρκίας

Σχολές Καπάτου Το Selçuk της Τουρκίας

Το Selçuk της Τουρκίας

Το Selçuk της Τουρκίας είναι μια μικρή, επαρχιακή πόλη στα δυτικά. Βρίσκεται γύρω στα 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου, στο μέσον μιας εύφορης πεδιάδας, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα. Σ’ αυτό το σημείο καταλήγει η κοιλάδα του Μαιάνδρου (Menderes Vadisi). Από την αρχαιότητα είναι από τις σημαντικότερες εμπορικές αρτηρίες, που συνδέουν την κεντρική με τη δυτική Μικρά Ασία.

Το Selçuk της Τουρκίας είναι στην πραγματικότητα η μετεξέλιξη της αρχαίας Εφέσου, που βρίσκεται μόλις σε απόσταση τριών χιλιομέτρων. Την εποχή του Βυζαντίου, η πόλη ονομαζόταν Άγιος Θεολόγος. Από το όνομα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που χτίστηκε τον 6ο αιώνα. Απ’ αυτό προήλθε και η λέξη «Ayasoluk» με την οποία έχει καταγραφεί η πολιτειούλα στις οθωμανικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, κατέληγε στο Selçuk ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους της μικρασιατικής χερσονήσου. Τα καραβάνια που μετέφεραν εμπορεύματα, είτε από τις αραβικές χώρες είτε από την Περσία, περνούσαν από την κεντρική Μικρά Ασία. Κι αν ο τελικός προορισμός δεν ήταν η Κωνσταντινούπολη, διέσχιζαν την κοιλάδα του Μαιάνδρου για να καταλήξουν στο Selçuk.

Το Selçuk της Τουρκίας και οι καμηλομαχίες

Η εποχή που η καμήλα ήταν το σημαντικότερο μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων στη στεριά έχει παρέλθει προ πολλού. Ένα κατάλοιπο αυτής της εποχής έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας στο Selçuk και, είναι η εκτροφή της καμήλας, υπό μορφή χόμπι. Επιπρόσθετα, κάθε χρόνο διοργανώνονται στο Selçuk, όπως και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, οι περίφημες καμηλομαχίες (Deve Güreşleri).

Κατά τη διάρκεια μιας καμηλομαχίας, η μία καμήλα προσπαθεί να εκτοπίσει την άλλη, κατά κανόνα μέσω των κινήσεων του μακριού λαιμού. Οι ιδιοκτήτες της εκάστοτε καμήλας είναι παρόντες και φροντίζουν έτσι ώστε να μην τραυματίζονται τα ζώα. Παρεμβαίνουν δε άμεσα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Γι’ αυτό και δεν σημειώνονται απώλειες ζώων και, εκτός από μικροτραυματισμούς και, φυσικά, την απώλεια κύρους για τον ηττημένο, δεν προκύπτουν άλλα προβλήματα.

Οι καμηλομαχίες του Selçuk διοργανώνονται πλέον από τον Δήμο της περιοχής (Selçuk Belediyesi) και θεωρούνται οι καλύτερα οργανωμένες του είδους. Λόγω της εξωτικής νότας που δίνουν στην περιοχή, καλύπτονται τηλεοπτικά από πολλά κανάλια ξένων χωρών.  Όσον κι αν ακούγεται παράξενο, οι καμηλομαχίες συμβάλλουν στη διαιώνιση του είδους στην περιοχή αυτή, που αλλιώς θα είχε εξαφανιστεί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=7sb7XTSn-vE

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.