Το σοκολατάκι Cri Cri

Σχολές Καπάτου Το σοκολατάκι Cri Cri

Το σοκολατάκι Cri Cri και η δική του ρομαντική ιστορία

Το σοκολατάκι Cri Cri έχει τη δική του ρομαντική ιστορία. Γεννήθηκε κάτω από το Mole Antonelliana του Τορίνο ανάμεσα στο 1800 και αρχές 1900.

Είναι ένα στρογγυλό σοκολατάκι με ένα καβουρδισμένο φουντούκι στο εσωτερικό του. Φέρει επικάλυψη σοκολάτας υγείας και είναι όλο γαρνιρισμένο με λευκές μικρές μπάλες ζάχαρης τις ονομαζόμενες mompariglia. Το περιτύλιγμα είναι πολύχρωμο σε σχήμα πεταλούδας. Γενικά, δίνει την αίσθηση μιας καραμέλας.

Το σοκολατάκι Cri Cri το προτιμούν τα παιδιά, τόσο για το φανταχτερό περιτύλιγμά του, όσο και για τις granelli di zucchero δηλαδή τις μπάλες ζάχαρης.

Το σοκολατάκι Cri Cri της Χριστίνας

Ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από το σοκολατάκι Cri Cri το οποίο έχει τη δική του ηρωίδα.

Κάποτε, το 1800, μία όμορφη κοπέλα, η Χριστίνα, ζούσε στο Τορίνο. Για να εξοικονομήσει τα προς το ζην έραβε, όμορφα και κομψά φορέματα για τις κυρίες της αριστοκρατίας εκείνης της εποχής.

Η Χριστίνα, ήταν ερωτευμένη με έναν νεαρό φοιτητή από το Τορίνο, ο οποίος την αποκαλούσε χαϊδευτικά Cri. Εκείνος, πριν τις συναντήσεις τους, συνήθιζε να πηγαίνει σε ένα ζαχαροπλαστείο της περιοχής και τις αγόραζε ένα σοκολατάκι καλυμμένο με ζάχαρη.

Η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου, έβλεπε κάθε μέρα την αγάπη στα μάτια των παιδιών να μεγαλώνει. Επίσης, είχε ακούσει τον νεαρό να αποκαλεί τη κοπέλα του Cri. Έτσι κάθε φορά που εκείνος επισκεπτόταν το ζαχαροπλαστείο, η υπάλληλος τον ρωτούσε Cri;

Και εκείνος απαντούσε, Cri !

Αυτή, τη συγκεκριμένη σκηνή, την είχε παρακολουθήσει πολλές φορές ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να δώσει στο σοκολατάκι το όνομα Cri Cri, προς τιμήν των δύο ερωτευμένων νέων. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να θυμούνται όλοι αυτή την όμορφη ιστορία αγάπης των δύο παιδιών.

Το συγκεκριμένο σοκολατάκι έχει τόση γλύκα, αλλά περιέχει και όλη τη παράδοση της περιοχής Piemonte που είναι γνωστή για τις καραμέλες τις. Il belle paese delle caramelle όπως την αποκαλούν.

Οι Πιεμοντέζοι και οι Τορινέζοι, είναι περήφανοι γι’ αυτό το σοκολατάκι. Είναι γεγονός ότι ήταν οι πρώτοι που επεξεργάστηκαν τη σοκολάτα στην Ευρώπη.

Από το 1900 και μετά, όλα τα σοκολατοποιΐα της περιοχής, το προσφέρουν στους καταλόγους τους. Το σοκολατάκι Cri Cri έχει μεγάλη ζήτηση από τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων μέχρι και το Καρναβάλι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani 2 – Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WjfMUJ6fYa8

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.