Η βραχονησίδα Strombolicchio

Σχολές Καπάτου Η βραχονησίδα Strombolicchio

Η βραχονησίδα Strombolicchio, το απομεινάρι ενός ηφαιστειακού κρατήρα

Η βραχονησίδα Strombolicchio είναι ότι απέμεινε από έναν ηφαιστειακό κρατήρα που έσβησε πριν από 200.000 χρόνια. Η κορυφή του απήχε 57  μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Όμως, μετά τις εργασίες που έγιναν για τη κατασκευή του φάρου το 1920, το ύψος του έφτασε τα 43 μέτρα. Στη Σικελική διάλεκτο το Strombolicchio σημαίνει μικρή σβούρα.

Η βραχονησίδα Strombolicchio είναι ένα μικρό νησάκι 7.620 μέτρων. Απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το νησί Stromboli, όπου υπάρχει και το ομώνυμο ηφαίστειο. Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι αποτελεί ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της περιοχής. Συγκεκριμένα η τελευταία έκρηξη στην οποία υπήρξε και ένας νεκρός, συνέβη τις 3 Ιουλίου 2019.

Το νησί αποτελείται από λαξευτούς σκούρους και απόκρημνους βράχους που καθιστούν το γύρω τοπίο άγριο. Δεν υπάρχει ίχνος νερού και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία καλλιέργεια. Για τον λόγο αυτό η βραχονησίδα Strombolicchio δεν κατοικείται.  Το μόνο που υπάρχει πάνω σε αυτή, είναι ένας φάρος. Ο φάρος αυτός έχει στο πάνω μέρος φωτοβολταϊκά τα οποία τον βοηθούν στη τροφοδοσία της ηλιακής ενέργειας. Προκειμένου να  είναι βατή η πρόσβαση στον φάρο, δημιουργήθηκε μία σκάλα με πάνω από 200 σκαλοπάτια.

Η βραχονησίδα Strombolicchio και η δημιουργία της

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση η βραχονησίδα δημιουργήθηκε από την επιφάνεια της κορυφής του ηφαιστειακού κρατήρα Stromboli. Πιο συγκεκριμένα, μετά από μία δυνατή έκρηξη εκτοξεύθηκε όλη η επιφάνεια της κορυφής μαζί με τη λάβα. Έτσι, σαν σβούρα (trottola) κατέληξε μέσα στη θάλασσα και δημιουργήθηκε η βραχονησίδα Strombolicchio.

Το τμήμα της βραχονησίδας που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας φιλοξενεί ποικιλία από φύκια και σφουγγάρια. Επίσης όποιος είναι λάτρεις των καταδύσεων δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφτεί τον βυθό της βραχονησίδας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=6Kyd19lmRoU

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.