Το μυστικό του μεταξιού

Σχολές Καπάτου Το μυστικό του μεταξιού στην αρχαία Κίνα

Το μυστικό του μεταξιού στην αρχαία Κίνα

Το μυστικό του μεταξιού και συγκεκριμένα της παραγωγής του, ανήκε από τα αρχαία χρόνια στην Κίνα. Επίσης, η Κίνα κατείχε και την αποκλειστικότητα του εμπορίου του μεταξιού. Έτσι, μέσω της Μεγάλης Οδού του Μεταξιού, το έκανε γνωστό στη Δύση.

Όμως, πολλές χώρες θέλησαν να ανακαλύψουν το μυστικό του μεταξιού, με σκοπό να παρασκευάζουν και να εμπορεύονται το δικό τους μετάξι.

Το μυστικό του μεταξιού και η διάδοσή του

Yπάρχουν δυο διαφορετικές εκδοχές για το πώς διέρρευσε από την Κίνα το μυστικό του μεταξιού.

Η πρώτη εκδοχή αναφέρει ότι ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός έστειλε δυο μοναχούς στην Κίνα. Η αποστολή που τους είχε αναθέσει, ήταν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εκτροφής του μεταξοσκώληκα. Επίσης, να μάθουν με ποιόν τρόπο παράγεται στη συνέχεια, το μετάξι. Έτσι, φεύγοντας από την Κίνα, οι δυο μοναχοί έκρυψαν μέσα στα κούφια μπαστούνια τους μεταξόσπορο και τον μετέφεραν στο Βυζάντιο.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, το μυστικό του μεταξιού βγήκε από τα σύνορα της Κίνας, εξαιτίας της μεγάλης αγάπης μιας πριγκίπισσας για τα μεταξωτά της φορέματα. Συγκεκριμένα, η Κινέζα πριγκίπισσα σκόπευε να παντρευτεί το βασιλιά του Θιβέτ, Khotan. Όμως, γνώριζε ότι η παραγωγή του μεταξιού γινόταν μόνο στη χώρα της. Για να είναι λοιπόν σίγουρη ότι θα έχει και στη νέα της πατρίδα μεταξωτά φορέματα, έκρυψε αυγά μεταξοσκώληκα και σπόρους μουριάς στα μαλλιά της. Έτσι, μετέφερε το μυστικό του μεταξιού στο Θιβέτ και δίδαξε την τέχνη παραγωγής του.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μεταξοσκώληκες έχουν ένα ειδικό όργανο στην άκρη του στόματός τους. Από εκεί, εκκρίνουν ένα μακρύ και συνεχές νήμα. Αυτό το νήμα είναι η ίνα του μεταξιού. Οι μεταξοσκώληκες είναι κάμπιες που τρέφονται 4-5 φορές την ημέρα αποκλειστικά με φύλλα μουριάς. Έτσι, για να γίνει παραγωγή μεταξιού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει  μορεώνας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=KZpIBfBr4UI

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.