Το μεθυσμένο δάσος της Ρωσίας

Σχολές Καπάτου Το μεθυσμένο δάσος της Ρωσίας

Το μεθυσμένο δάσος της Ρωσίας και η ονομασία του

Το μεθυσμένο δάσος της Ρωσίας, βρίσκεται κοντά στην πόλη Riazan. Η ρωσική πόλη Riazan είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Όκα, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1095, έχει μεγάλη ιστορία και είναι πλούσια σε ιστορικά μνημεία. Έχει πληθυσμό 520.000 κατοίκους περίπου.

Το δάσος αυτό, πήρε το όνομά του από τους κατοίκους της περιοχής. Η ονομασία του μπορεί να ηχεί περίεργα, αλλά πραγματικά το θέαμα που προσφέρει είναι ασυνήθιστο. Συγκεκριμένα, ονομάζεται έτσι γιατί οι κορμοί των δέντρων μεγαλώνουν σχηματίζοντας καμπύλες. Έτσι, το σίγουρο είναι ότι το μικρό αυτό δάσος δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Το μεθυσμένο δάσος της Ρωσίας και οι εικασίες που γίνονται για τη δημιουργία του

Διάφοροι ερευνητές και επιστήμονες προσπάθησαν να εξηγήσουν το παράξενο αυτό φαινόμενο. Όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανένας δεν στάθηκε ικανός να βγάλει ένα σαφές συμπέρασμα. Έτσι, γίνονται μόνο εικασίες. Πράγματι, μερικοί υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο οφείλεται σε κάποια υπερφυσική δύναμη. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι, γεννήθηκε από μια ανεξήγητη γεωμαγνητική ανωμαλία. Βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα όταν ο άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με κάτι που δε μπορεί να εξηγήσει, οι ντόπιοι δημιούργησαν διάφορους μύθους και δοξασίες.

Το δάσος αναπτύχθηκε και πήρε διαστάσεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Πράγματι, στην αρχή υπήρχε μόνο μια βελανιδιά. Στη συνέχεια, μέσα σε διάστημα 50-60 χρόνων δημιουργήθηκε το δάσος που υπάρχει και στις μέρες μας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το μεθυσμένο δάσος της Ρωσίας δεν διαφέρει μόνο για τον παραπάνω λόγο. Συγκεκριμένα, σε όλη του την έκταση δεν φυτρώνουν χόρτα ή άλλα φυτά. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι εκεί, δεν υπάρχουν καθόλου πουλιά. Αντιθέτως, γύρω από το δάσος αυτό, το γρασίδι φυτρώνει κανονικά. Ενώ, μπορεί κανείς να ακούσει και τα πουλιά να κελαηδούν.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=P5p7GIlV-Wo

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.