Η γη των λιμνών

Σχολές Καπάτου Η γη των λιμνών

 Η γη των λιμνών

Η γη των λιμνών είναι η ιταλική χερσόνησος η οποία έχει 800 λίμνες που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την φυσική ομορφιά της. Από αυτές, μόνο οι 80 είναι κατοικήσιμες.

Στο βόρειο τμήμα της Ιταλικής χερσονήσου, βρίσκεται η λίμνη Varese η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η γη των λιμνών.

Η πόλη Varese είναι κτισμένη στη λίμνη Varese, από την οποία πήρε και το όνομά της. Διασχίζεται από ποτάμια και ρυάκια που βρέχουν όλη τη περιοχή. Είναι μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από νερό, κοιλάδες, κάστρα και είναι γνωστή και ως Sacrο Monte di Varese. Ακόμη, δεν είναι λίγοι αυτοί που την αποκαλούν και γη των λιμνών.

Το Sacro Monte di Varese είναι το κύριο αξιοθέατο στην πόλη. Εκεί υπάρχει ένα μονοπάτι που ανεβαίνει σε ένα λόφο. Καθώς διασχίζει κανείς το μονοπάτι περνάει από  μνημεία και παρεκκλήσια, μέχρι να φτάσει στο μοναστήρι της Santa Maria del Monte.

Tα παρεκκλήσια κατά μήκος του λιθόστρωτου δρόμου, είναι όλα διαφορετικά και αφορούν γεγονότα στη ζωή της Madonna, δηλαδή της Παναγίας. Ακόμη αξίζει να εξερευνήσει κανείς τα σοκάκια και τις απότομες σκάλες που υπάρχουν στη περιοχή μέχρι να φτάσει στο μοναστήρι.

Επίσης, η πόλη φιλοξενεί μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά και τη χαρακτηρίζουν οι μεγάλοι κήποι με τα πολύχρωμα λουλούδια.

 Η ιστορία της περιοχής

Η Γη των λιμνών λέγεται ότι κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους δηλαδή από το 3.000 π.Χ. από λαούς που άφησαν τα ίχνη τους στο πέρασμά τους.

Ακόμη, υπάρχουν και ίχνη από τη παλαιοχριστιανική εποχή και δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σύνδεση της πόλης με το Μιλάνο κατά τον Μεσαίωνα. Εκείνη την εποχή, πολλοί ευγενείς από το πρώτο ήμισυ του 1.700 έκτισαν τις βίλες τους στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι βίλες αυτές όχι μόνο διατηρούνται, αλλά φιλοξενούν στο εσωτερικό τους και μουσεία.

  Τα αξιοθέατα της ” Γης των λιμνών”

Κάποια από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να απολαύσει στη γη των λιμνών, είναι το Palazzo Estense. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι το πάρκο του, που διαθέτει μεγάλη ποικιλία από δέντρα και φυτά.

Γενικά, μπορεί κανείς να πει, ότι η γη των λιμνών, είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.