Οι Ισπανοί δωρητές οργάνων

Σχολές Καπάτου Οι ισπανοί δωρητές οργάνων

Οι Ισπανοί δωρητές οργάνων συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά σε παγκόσμια κλίμακα. Σίγουρα αποτελούν ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Μάλιστα, η εφημερίδα “American Journal of Transplantation” (Αμερικανική Εφημερίδα Μεταμοσχεύσεων) παρουσιάζει αναλυτικά τα σχετικά στατιστικά. Πράγματι, δημοσιεύει τα συγκεκριμένα σημαντικά νούμερα μεταμοσχεύσεων ανθρώπινων οργάνων στην Ισπανία.

Οι Ισπανοί δωρητές οργάνων αυξάνονται συνεχώς με το πέρασμα του χρόνου. Βασικά, αυτό προκύπτει από τις επίσημες δημοσιεύσεις του ισπανικού οργανισμού “Organizaciòn Nacional Trasplantes” (Εθνικός Οργανισμός Μεταμόσχευσης). Πρόκειται για έναν τεχνικό οργανισμό που δημιουργήθηκε το 1989, από τον Ισπανό Υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός αυτός ευθύνεται για την επίβλεψη και το συγχρονισμό μιας ενιαίας πολιτικής, όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις, σε όλους τους νομούς της Ισπανίας.

Έτσι, χάρη σε αυτή την κίνηση και την ευαισθησία, οι Ισπανοί δωρητές οργάνων κατάφεραν να κάνουν τη χώρα τους “leader” στον τομέα αυτόν. Μάλιστα, η δωρεά οργάνων στην Ισπανία αποτελεί πια εθνικό σλόγκαν.

Βασικά, ο όλος μηχανισμός στηρίζεται κυρίως στην επαγγελματική συνείδηση των γιατρών. Συγκεκριμένα, όταν ο ασθενής βαίνει προς το τέλος της ζωής του, το καθήκον των γιατρών είναι να ανιχνεύσουν επιμελώς τη θέλησή του όσον αφορά τη δωρεά των οργάνων του. Η διαδικασία αυτή αποτελεί πια ρουτίνα για όλους όσους επιμελούνται του αποτελέσματος. Έτσι, μπορούν να χαρίσουν τη ζωή σε άλλους συνανθρώπους τους. Επίσης, οι γιατροί επιμελούνται την αφαίρεση των οργάνων αμέσως μετά το θάνατο του ασθενούς. Εξάλλου, είναι σε θέση να εγγυηθούν για την καταλληλότητα των διαθέσιμων οργάνων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενών βρίσκονται σε αναμονή για πολύ καιρό, ανάλογα με τα απαιτούμενα όργανα. Από αυτούς, ένα ποσοστό της τάξης του 6-8% καταλήγει, χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει την απαραίτητη μεταμόσχευση.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://vimeo.com/276893337

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.