Rota Vicentina

Σχολές Καπάτου Rota Vicentina

Rota Vicentina, γνωρίζοντας τις αγνές ακτές της Ευρώπης

Κατά μήκος της δυτικής ακτής μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη Rota Vicentina. Είναι μία περιοχή με βράχους και ατελείωτα χωράφια άγριων λουλουδιών. Επίσης υπάρχει ένα μακρύ μονοπάτι πεζοπορίας που εκτείνεται για περίπου 400 χιλιόμετρα.

Εκεί μπορεί να γνωρίσει κανείς τις πιο ωραίες και ανέπαφες ακτές της Ευρώπης. Στη Rota Vicentina υπάρχουν δύο κύρια μονοπάτια και οκτώ δευτερεύουσες διαδρομές που πραγματικά εντυπωσιάζουν με τα υπέροχα διαφορετικά τοπία τους.

Είναι μία ιστορική διαδρομή 230 χιλιομέτρων . Είναι η μακρύτερη διαδρομή και ξεκινά από το Santiago do Cacém μέχρι και το Cape of São Vicente. Είναι ένα αγροτικό μονοπάτι με δώδεκα σταθμούς. Ο επισκέπτης μπορεί να τη διασχίσει με τα πόδια ή το ποδήλατο, περνώντας μέσα από καταπράσινα τοπία και μικρά χωριουδάκια.

Η διαδρομή των ψαράδων είναι 125 χιλιομέτρων κατά μήκος του ωκεανού. Περνά από μονοπάτια που οδηγούν σε παραλίες ή μικρά λιμανάκια ψαράδων. Πρόκειται για ένα μονοπάτι αποκλειστικά για πεζούς και έχει 5 στάσεις. Κάθε στάση δεν ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα και διαρκεί μία μέρα για να μην είναι κουραστικό. Βέβαια υπάρχουν και πιο ήπιες διαδρομές που διαρκούν μισή μέρα.

Rota Vicentina, οι δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης 

Οι συμμετέχοντες στη Rota Vicentina, μπορούν να επισκεφτούν μνημεία και να γευθούν την νόστιμη τοπική κουζίνα που περιλαμβάνει θαλασσινά. Ακόμη, μπορούν να δοκιμάσουν τοπικές σπεσιαλιτέ των περιοχών Αlentejo και Algavre μιας και η διαδρομή διασχίζει και τις δύο περιοχές.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο πεζοπόρος μπορεί να απολαύσει το τοπίο και τη φύση. Μπορεί να μυρίσει τα αγριολούλουδα, τα βότανα και τη χλόη το πρωί. Επίσης μπορεί παρατηρήσει τις πολύχρωμες πεταλούδες και τους πελαργούς να κάθονται στους βράχους προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Στις περιοχές Almograve,São Luís, Santa Clara, Sabóia και Carrapateira πολλοί εκμεταλλέυονται τα θαλλάσια κύμματα του Ατλαντικού και αφιερώνονται στο σέρφ. Επίσης, πολλά από τα μονοπάτια ήταν ήδη γνωστά στους προσκυνητές που ξεκινούν από το ακρωτήριο São Vicente προς το Santiago de Compostela.

Σίγουρα θα είναι μία αξέχαστη βόλτα για όποιον επισκεφτεί τη Rota Vicentina!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=378VE1BxOrs

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.