Ο κήπος των ψαράδων

Σχολές Καπάτου Ο κήπος των ψαράδων

Ο κήπος των ψαράδων, ο μικρός παράδεισος στη πόλη Suzhou

Ο κήπος των ψαράδων είναι ένας μικρός παραδοσιακός κήπος που βρίσκεται στη κινεζική πόλη Suzhou. Η πόλη Suzhou είναι μία μικρή κωμόπολη κοντά στη Shanghai στη Κίνα και φημίζεται για τα πέτρινα γεφύρια και τους κήπους της. Είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικού τοπίου και χρονολογείται ότι είναι περίπου 800 ετών.

Όμως όπως όλοι οι κήποι έτσι και αυτός κρύβει τη δική του ιστορία.

Ο κήπος έγινε κατόπιν παραγγελίας ενός πλούσιου κινέζου αστού, τον Shi Zheng Zhi τον ΧΙΙ αιώνα.

Η παράδοση αναφέρει ότι ο Shi Zheng Zhi έκανε μία ζωή μέσα στην αριστοκρατία. Όμως αυτό που ο ίδιος επιθυμούσε ήταν ένα στυλ ζωής πιο ήσυχο και μοναχικό όπως του κινέζου ψαρά που ανέφεραν τα κινέζικα παραμύθια.

Ο κήπος των ψαράδων, ένας μαγευτικός χώρος για διάφορα δρώμενα

Ο κήπος χωρίζεται σε δύο μέρη, το ανατολικό και το δυτικό. Στο κέντρο υπάρχει μία λιμνούλα την ονομαζόμενη Caixia Chi Pool. Στο κήπο, υπάρχουν δύο διάσημα δέντρα, το κυπαρίσσι της δυναστείας Qing .

Το βράδυ ο κήπος των ψαράδων παραμένει πάντα φωτεινός και κατά καιρούς διοργανώνονται θεάματα, χοροί και μουσικές παραστάσεις με παραδοσιακές ενδυμασίες. Ενδιαφέρον είναι ότι οι παραστάσεις αυτές γίνονται σε διαφορετικές αίθουσες και έτσι ο επισκέπτης μπορεί να περπατάει ανάμεσα τα δωμάτια και να παρακολουθεί και ένα διαφορετικό θέαμα.

Η πόλη Suzhou καθώς και ο κήπος των ψαράδων ανήκουν στην εθνική κληρονομιά της UNESCO από το 1997.

Ανήκει στους παραδοσιακούς κήπους της πόλης Suzhou. Ενώ είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες όλο τον χρόνο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=yD_oV317mCI

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.