Το παγκάκι της Calicia

Σχολές Καπάτου Το παγκάκι της Calicia

Το παγκάκι της Calicia προσφέρει μία μαγευτική θέα από ψηλά

Το παγκάκι της Calicia είναι το ομορφότερο παγκάκι του κόσμου. Η περιοχή Calicia βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας, στο κόλπο της Biscaglia. Συγκεκριμένα, συνορεύει στα δυτικά με τον Ατλαντικό Ωκεανό και ανατολικά με το βόρειο τμήμα της Ισπανίας τη λεγόμενη Asturie και την περιοχή της Castillia y Léon και νότια με την Πορτογαλία.

Κατά μήκος της ακτής προς τα δυτικά υψώνονται οι βράχοι του χωριού Loiba. Εκεί πάνω σε αυτούς τους βράχους υπάρχει το παγκάκι της Calicia. Οι συγκεκριμένοι βράχοι έχουν ύψος μεταξύ 80 και 160 μέτρων. Τα απρόσιτα σχεδόν κάθετα τοιχώματά του, βοηθούν στην ανάπαυση μεγάλου αριθμού γλάρων και άλλων πουλιών που μεταναστεύουν από τη μία περιοχή στην άλλη.

Το αυθεντικό παγκάκι της Calicia είναι ένα συνηθισμένο παγκάκι. Ωστόσο, ο τόπος όπου βρίσκεται είναι πραγματικά θεϊκός και δημιουργεί ένα απίστευτα μαγευτικό περιβάλλον στη βραχώδη παραλία Loiba της La Coruña.

Το παγκάκι της Calicia, πόλος έλξης για τους τουρίστες

Πριν πολλά χρόνια, ένας κάτοικος της περιοχής αποφάσισε να τοποθετήσει ένα παγκάκι σ’ ένα από τα καλύτερα σημεία πάνω στον βράχο. Έτσι το μέρος αυτό έγινε γνωστό ως το καλύτερο παγκάκι στον κόσμο.

Το καλοκαίρι το παγκάκι της Calicia αποτελεί σημείο αναφοράς για τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι περιμένουν πολλές ώρες για μια selfie.Πράγματι, χρειάζεται υπομονή για την απόκτηση της αναμνηστικής φωτογραφίας και αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία της διαδρομής.

Κάτω από το παγκάκι υπάρχουν σκαλάκια που οδηγούν στη θάλασσα. Εκεί, χάνει κανείς την αίσθηση του χρόνου, γαληνεύει και ατενίζει τον ορίζοντα όπου ουρανός και θάλασσα ανταμώνουν.

Όποιος θέλει να επισκεφτεί αυτό το παγκάκι, μπορεί να το κάνει είτε με το αυτοκίνητο και να παρκάρει στα στενά δρομάκια του βράχου, είτε με το τρένο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=DDvl36dX_rc

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.