Το βερίκοκο

Σχολές Καπάτου Το βερίκοκο

To βερίκοκο η αρχαιότητά του και η ονομασία του

Το βερίκοκο είναι ένα γευστικό φρούτο και είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού. Το εισήγαγαν από από την κεντρική Ασία και τη Κίνα στην Ευρώπη από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Εκεί η καλλιέργεια του δέντρου της βερικοκιάς είχε αρχίσει πριν από 2.000 χρόνια π.Χ.

Ο Κινέζος φιλόσοφος Chuang Tzu ο οποίος έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ. αφηγείται ότι ο Κομφούκιος συνήθιζε να διεξάγει τη παράδοση των μαθημάτων του σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένο από οπωροφόρα δέντρα βερικοκιάς.

Η παράδοση αναφέρει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ανακάλυψε την αξία του βερίκοκου και το εξήγαγε στη Μεσόγειο. Επίσης, οι Ρωμαίοι και οι Άραβες συνέβαλαν και εκείνοι στη διάδοση του καρπού, ενώ από τους τελευταίους έλαβε και το όνομά του.

Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι το ονομάζουν apricot, στα ισπανικά το αποκαλούν albaricoque ενώ στα ιταλικά albicocca.

Στην Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα και στη Κύπρο το αποκαλούν χρυσόμηλο ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδος χρησιμοποιούν το όνομα ζαρδελιά.

Το βερίκοκο και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Οι γυναίκες στην Κίνα συνηθίζουν να τρώνε βερίκοκα μιας και θεωρούν ότι ευνοούν στη γονιμότητα. Βέβαια από επιστημονική άποψη είναι γνωστό ότι τα βερίκοκα επηρεάζουν θετικά τις γυναικείες ορμόνες. Ακόμη, σύμφωνα με τη παράδοση όποιος ονειρευτεί βερίκοκα σημαίνει ότι θα έχει τύχη στη ζωή του.

Στην ορεινή κοιλάδα Hunza που είναι χωμένη στα βουνά των Ιμαλαΐων, υπήρχε μία φυλή που φημιζόταν για την υγεία της. Ο τρόπος ζωής της φυλής περιλάμβανε αρκετή άσκηση μιας και ζούσαν ως νομάδες και κτηνοτρόφοι. Επίσης, η διατροφή της περιλάμβανε νωπό γάλα, περιστασιακά ζωμό κρέατος, φρέσκα δημητριακά και λαχανικά και λίγη ζάχαρη. Ακόμη, Ειδικά σε περιόδους που δεν έβρισκαν τροφή, η φυλή  Hunza τρεφόταν κυρίως με τεράστιες ποσότητες βερίκοκου.

Μελετώντας τα παραπάνω, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι τα βερίκοκα ήταν αυτά που κρατούσαν τη φυλή τόσο υγιή.

Σημαντικό να αναφέρουμε είναι ότι στο Θιβέτ συνηθίζουν να καλύπτουν τις στέγες των σπιτιών τους με βερίκοκα. Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν προκειμένου να τα αποξηράνουν. Έτσι βλέποντας τις στέγες από ψηλά, μπορεί κανείς να αντικρίσει μία μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων σε πορτοκαλί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=PtL14dRJM_0

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.