Arctic Bath, το πλωτό ξενοδοχείο

Σχολές Καπάτου Arctic Bath

Arctic Bath, το πλωτό ξενοδοχείο στη Σουηδία

Στη καρδιά της Λαπωνικής Σουηδίας θα γίνουν προσεχώς τα εγκαίνια για το κοινό, ενός καινούριου ξενοδοχείου. Πρόκειται για το Arctic Bath, το πλωτό ξενοδοχείο. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, βρίσκεται σε μία ξεχωριστή περιοχή από όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει και να θαυμάσει από κοντά το φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος.

Δημιουργοί του ξενοδοχείου είναι η ομάδα αρχιτεκτόνων Bertil Harström and Johan Kauppi.  Είναι η ίδια ομάδα, που σχεδίασε και πραγματοποίησε το botel ξενοδοχείο, Treehotel  που σημείωσε σημαντική επιτυχία επισκέψεων. Το Treehotel αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ένα σύνολο δωματίων, εγκατεστημένα πάνω σε δέντρα, μέσα σε ένα δάσος της Σουηδίας.

Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία, η συγκεκριμένη ομάδα αρχιτεκτόνων εμπνεύστηκε το Arctic Bath, το πλωτό ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο αυτό, ακολουθεί το στυλ της εποχής της πλωτής ξυλείας. Έτσι, θα επιπλέει στα νερά του ποταμού Lule το καλοκαίρι. Όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα περιβάλλεται από πάγο λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής.

Το Arctic Bath, το πλωτό ξενοδοχείο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Συγκεκριμένα το Arctic Bath, το πλωτό ξενοδοχείο έχει εμβαδόν 500 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει έξι ξύλινες πλωτές καμπίνες, 25 τετραγωνικών μέτρων. Οι καμπίνες αυτές, συνδέονται μεταξύ τους με πλωτούς διαδρόμους. Επίσης, συμπληρώνονται με έξι ακόμα καμπίνες που βρίσκονται στη στεριά. Έχει στρογγυλό σχήμα με μία φυσική πισίνα στο κέντρο.

Μία αρκετά δημοφιλή συνήθεια των Σουηδών είναι η εναλλαγή ανάμεσα σε ζεστό και κρύο μπάνιο. Έτσι το Arctic Bath, το πλωτό ξενοδοχείο είναι ιδανικός προορισμός για ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι. Ακόμη, μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ζεστό μπάνιο τον χειμώνα. Στο κέντρο του συμπλέγματος του ξενοδοχείου δεν υπάρχει οροφή.  Επομένως, μπορεί κανείς να θαυμάσει το θέαμα του Βόρειου Σέλαος μέσα σε ένα απόλυτο περιβάλλον ηρεμίας.  Το οικοδόμημα παραπέμπει σε φωλιά πουλιών.

Για να φτάσει κανείς στο ξενοδοχείο πρέπει να διασχίσει μία ξύλινη πλατφόρμα. Η διακόσμηση, βασίζεται στο λιτό στυλ των Σουηδών. Η δε χρήση των υλικών, είναι πολύ προσεγμένη και τα προμηθεύονται από τα δάση της Σουηδίας.

Η φιλοσοφία του ξενοδοχείου περιστρέφεται γύρω από την καλή διατροφή, τα σνακ και τα γλυκά που φτιάχνονται από τοπικά υλικά, την άσκηση και την ηρεμία της σκέψης. Είναι εξοπλισμένο με σάουνα, με κέντρο ευεξίας όπου γίνονται συνεδρίες μασάζ με κρυστάλλους, μπαρ καθώς και ένα εστιατόριο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=HLoPbtSK8cQ

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.