Οι Tripeiros

Σχολές Καπάτου Οι Tripeiros

Οι Tripeiros, οι κάτοικοι της πόλης Πόρτο και η ονομασία τους

Το Πόρτο (ή Oporto) βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού Duero. Βασικά, είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και αποκαλείται η πρωτεύουσα του Βορρά. Η ονομασία Tripeiros των κατοίκων, υπάρχει ήδη από το 1415.

Εκείνη την εποχή, οι πορτογάλοι ξεκίνησαν την εκστρατεία για την κατάκτηση του λιμανιού Ceuta, στο Μαρόκο. Βασικά, ο στόχος τους ήταν να ανοίξουν νέους δρόμους προς το βόρειο τμήμα της Αφρικής. Για την πολιορκία της πόλης Ceuta εστάλησαν λοιπόν οι καλύτεροι μάχιμοι άντρες από την πόλη Πόρτο. Συμβολικά, θεωρήθηκε ότι στον πόλεμο πήγε το καλύτερο κομμάτι του κρέατος. Μοιραία λοιπόν, στο Πόρτο έμειναν μόνο τα υπολείμματα, δηλαδή ο «πατσάς», στα πορτογαλικά “trippa”. Έτσι, οι κάτοικοι του Πόρτο ονομάστηκαν οι Tripeiros. Μια ονομασία που θυμίζει τις θυσίες των κατοίκων του Πόρτο για την κατάκτηση της Ceuta.

Οι Tripeiros και η μοναδική τους πόλη

Οι Tripeiros είναι πολύ υπερήφανοι για την πόλη τους. Βρίσκονται όμως σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους της πορτογαλικής πρωτεύουσας, της Λισαβόνας. Βασικά, ο ανταγωνισμός αφορά την κουλτούρα των δυο πόλεων. Γενικά, τον τρόπο ζωής, αλλά ακόμη και το ποδόσφαιρο. Πράγματι, οι Tripeiros ζουν σε μια μεγάλη πόλη, γνωστή για τη γαστρονομία, την τέχνη καθώς και το βιοτικό της επίπεδο. Έτσι, θεωρούν ότι η πόλη τους είναι μοναδική.

Σχετικά με τη γαστρονομία, οι Tripeiros έχουν να επιδείξουν τα αλλαντικά τους, γνωστά ως enchidos. Επίσης, το μπακαλιάρο και τον πατσά (tripas à moda do Porto). Εξάλλου, το κρασί τους (vinho do Porto) είναι γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Tripeiros είναι ιδιαίτερα εργατικοί. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η ακόλουθη πορτογαλική ρήση : Η πόλη Coimbra τραγουδά, η Braga προσεύχεται, η Λισαβόνα διασκεδάζει και η Πόρτο δουλεύει.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebookκι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=7XKowoEH-VM

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.