Η πράσινη Ισπανία

Σχολές Καπάτου Η πράσινη Ισπανία

Η πράσινη Ισπανία, ένας φυσικός παράδεισος στην Ιβηρική χερσόνησο

Η πράσινη Ισπανία, είναι απλά ένα ταξίδι στη περιοχή της Asturie. Είναι εκεί, που μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τη φύση . Έτσι λοιπόν όταν κάποιος την επισκεφτεί καταλαβαίνει αμέσως γιατί της έχει αποδοθεί αυτή η ονομασία.

Στην Asturie υπάρχει ένα καταπράσινο περιβάλλον με φυσικά πάρκα και επιβλητικά βουνά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οροσειρά Picos de Europa η οποία είναι ιδανική για τους ορειβάτες.

Επίσης, υπάρχουν λίμνες με τυρκουάζ νερά  και απέραντες αμμουδιές που βλέπουν στον ωκεανό. Οι αμμουδιές ξεπερνούν τις 200 παραλίες, όμως η Playa de Peñarronda,η Selinas και η Rodiles είναι από τις πιο όμορφες παραλίες στη περιοχή.

Πράγματι, είναι τόποι που μοιάζουν παράδεισοι ειδικά για τους λάτρεις του σερφ. Η πράσινη Ισπανία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιβηρικής χερσονήσου. Αξίζει να την επισκεφτεί ο κάθε τουρίστας όχι μόνο για το φυσικό περιβάλλον αλλά και για την εθνική της κληρονομιά που βασίζεται στην ιστορία της.

Η πράσινη Ισπανία,ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσει κανείς τη φύση και να γευθεί τη τοπική κουζίνα  

Θα έλεγε κανείς ότι εκεί κυριαρχεί ο χορός  flamenco ,η sangria και η pasta. Η πράσινη Ισπανία όμως δεν είναι μόνο αυτά, το τοπίο μοιάζει αρκετά με εκείνο της Ιρλανδίας. Είναι μία μικρή δόση χαλάρωσης και ηρεμίας, ησυχίας και απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος. Η περιοχή  Asturie είναι μία περιοχή ξεχωριστή για περιπάτους ακόμα και για βόλτες με το ποδήλατο.

Ακόμη η πράσινη Ισπανία φημίζεται και για το φυσικό πάρκο Fuentes del Narcea, Degaña και Ibias. Συγκεκριμένα ανακηρύχθηκε φυσικό πάρκο το 2002 και Αποθεματικό Βιόσφαιρας το 2003.Έχει έκταση 555 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι η περιοχή με την πλουσιότερη φυσική ομορφιά. Οι κάτοικοι της Πράσινης Ισπανίας είναι πολύ περήφανοι για τον τόπο τους .

Αξιόλογη είναι και η τοπική κουζίνα και αξίζει κανείς να γευθεί το παραδοσιακό πιάτο Fabada που είναι ένα είδος φασολάδας μαζί με λουκάνικο. Να γευθεί το τοπικό Cabrales  το οποίο είναι ένα τυρί φτιαγμένο είτε από αγελαδινό είτε από κατσικίσιο γάλα ζώων που εκτρέφουν οι βοσκοί της περιοχής. Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κανείς το ποτό  Sidro  το οποίο σερβίρεται με τον τοπικό θεαματικό τρόπο, χύνοντάς το από ψηλά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση  την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=D-YIyUQGYrw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.