Η πριγκίπισσα Σίσσυ

Σχολές Καπάτου Η πριγκίπισσα Σίσσυ

Η πριγκίπισσα Σίσσυ στη Μαδέρα, το μαργαριτάρι του Ατλαντικού

Η πριγκίπισσα Σίσσυ επέλεξε το νησί Μαδέρα (στα πορτογαλικά Μαδέιρα, Madeira) για το εξαιρετικό του κλίμα. Η Μαδέρα, είναι μια συστάδα νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό, που ανήκουν στην Πορτογαλία. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, ο τουρισμός είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένος σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πριγκίπισσα Σίσσυ στη Μαδέρα έζησε λοιπόν στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας. Βασικά, οι γιατροί που την παρακολουθούσαν, της είχαν προτείνει το συγκεκριμένο νησί. Πράγματι, θεωρούσαν ότι το ήπιο κλίμα του αλλά και η απίστευτη ομορφιά του θα βελτίωναν την κατάστασή της. Άλλωστε, σωστά δόθηκε στη Μαδέρα η ονομασία «πλωτός κήπος» καθώς επίσης και «το μαργαριτάρι του Ατλαντικού».

Η πριγκίπισσα Σίσσυ, η ταινία και το άγαλμα προς τιμήν της

Έτσι, η νήσος Μαδέρα έγινε ακόμη πιο διάσημη, πολλά χρόνια αργότερα, με τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η πριγκίπισσα Σίσσυ». Μάλιστα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμήνευσε η παγκοσμίως γνωστή ηθοποιός Romy Schneider. Αναμφισβήτητα, η σκηνή της ταινίας όπου η πριγκίπισσα Σίσσυ κάνει βόλτα στη βεράντα, έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ήταν μια πανέμορφη βεράντα, γεμάτη με λουλούδια, από όπου η πριγκίπισσα απολάμβανε μια υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Η πριγκίπισσα Σίσσυ στη Μαδέρα απαθανατίστηκε με ένα άγαλμα που στέκει αγέρωχα στην πόλη Funchal, πρωτεύουσα του νησιού. Συγκεκριμένα, είναι κατασκευασμένο από χαλκό και βρίσκεται στους κήπους του καζίνο Park Hotel. Πρόκειται για ένα άγαλμα που αναδεικνύει την ανεπανάληπτη ομορφιά και τα νιάτα της. Επίσης, αποθανατίζει τα όμορφα μαλλιά της. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει την κομψότητα και τον τρόπο ενδυμασίας της, αφού στο άγαλμα κυριαρχεί το μακρύ δαντελωτό φόρεμά της με τον ξεχωριστό χρωματισμό.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι επισκέπτες εναποθέτουν ένα λουλούδι στο χέρι της, δίνοντας ζωντάνια στο άγαλμά της.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=-GqSZnx0eJg

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.