Το ρύζι στην κουζίνα

Σχολές Καπάτου Το ρύζι στη κουζίνα

Το ρύζι στην κουζίνα και οι παραλλαγές των συνταγών

Το ρύζι στη κουζίνα είναι μία από τις βασικές πρώτες ύλες. Αναμφίβολα, είναι η απάντηση στην ερώτηση:  «Τι θα φάμε σήμερα; Να φτιάξουμε λίγο ρύζι;»

Στο παρελθόν όταν δεν αισθανόμασταν και τόσο καλά με το στομάχι μας φτιάχναμε ρύζι. Το ετοιμάζαμε απλό και χωρίς πολλά καρυκεύματα. Όπως θα λέγαμε στη ναπολιτάνικη διάλεκτο «una sciacquatura», δηλαδή ένα «ξέπλυμα» και τίποτα περισσότερο. Πολλοί πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα κυρίως πιάτο. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι ίσως σε πολλά σπίτια να μην το μαγειρεύουν και τόσο συχνά. Τα πάντα, όμως, βρίσκονται στην καλή επιλογή των συντρόφων, όταν θέλουμε να κάνουμε ένα επιτυχημένο ταξίδι. Έτσι και εδώ το μυστικό για την επιτυχία ενός γευστικού πιάτου με ρύζι είναι η επιλογή των υλικών. Αυτά θα συνεισφέρουν τα μέγιστα, ώστε να κάνουν το ρύζι ένα μοναδικό πιάτο απόλαυσης.

Το ρύζι στην κουζίνα και τα μυστικά του

Το ρύζι έχει σημαντική θέση στην κουζίνα της Ανατολής και ένα μεγάλο μέρος στη μαγεία της συνταγής, βρίσκεται στο καλό άρωμα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο βράσιμο του ρυζιού. Ο ζωμός που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος μπορεί και να μας κρύβει και το μυστικό της επιτυχίας. Αν κάποιος επισκεφθεί την πορτογαλική πρωτεύουσα Λισσαβόνα, αξίζει να δοκιμάσει και εναλλακτικά πιάτα με βάση το ρύζι. Όπως τη σούπα με αστακό, που είναι τέλειος συνδυασμός και καλομαγειρεμένος επίσης.

Το δεύτερο στη σειρά πιάτο είναι πιο απλό. Τρόπος του λέγειν, βέβαια, γιατί έχει και αυτό το μυστικό του· είναι το ρύζι με κόλιανδρο. Πιάτα που μπορείς να βρεις σε κάθε marisqueria της πορτογαλικής πόλης Belem.

Η συνταγή θέλει το ρύζι να βράζεται σε λίγο νερό με σκόρδο, λίγο γαρύφαλλο και κόλιανδρο. Ένα πιάτο το οποίο μπορεί να συνοδευτεί με αυγά, μπιφτέκια, τυρί και, γιατί όχι, με αστακό, για όσους βέβαια τον προτιμούν.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=VLgvW1ZB3Bk

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.