Τα αστυνομικά βιβλία της Σουηδίας

Σχολές Καπάτου Τα αστυνομικά βιβλία της Σουηδίας

Τα αστυνομικά βιβλία της Σουηδίας κερδίζουν τους αναγνώστες

Τα αστυνομικά βιβλία της Σουηδίας κατακτούν όλο και περισσότερους αναγνώστες σε όλον τον κόσμο. Είναι γεγονός ότι έχουν επιβληθεί στο αναγνωστικό κοινό και αυτό οφείλεται στο δικό τους ιδιαίτερο στυλ. Πράγματι, υπάρχει ένα κοινό που προτιμά να διαβάζει αστυνομικά βιβλία Σκανδιναβών και συγκεκριμένα Σουηδών συγγραφέων.

Γενικότερα, έχουν γίνει σύμβολο επιτυχίας για τις πωλήσεις βιβλίων. Παράλληλα, αποτελούν ένα δυνατό ατού για διάφορους σκηνοθέτες, που έχουν μεταφέρει αρκετά από αυτά στον κινηματογράφο, με μεγάλη επιτυχία.

Ποια είναι άραγε τα στοιχεία που κάνουν τα αστυνομικά βιβλία της Σουηδίας τόσο δημοφιλή;

Αναμφίβολα, είναι η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του χειμωνιάτικου σκανδιναβικού τοπίου, που προσφέρει από μόνη της στοιχεία μυστηρίου. Πράγματι, οι εκτενείς περιγραφές διαφόρων τοποθεσιών που είναι εντελώς διαφορετικές από τις συνηθισμένες στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, ελκύουν τον αναγνώστη. Μάλιστα, όποιος διαβάζει τα αστυνομικά βιβλία της Σουηδίας, ταξιδεύει νοερά στα παγωμένα αυτά τοπία.

Επίσης, η επιτυχία των βιβλίων αυτών οφείλεται στην πλοκή της ιστορίας, με τις δολοφονίες, τις έρευνες και το απαραίτητο πέπλο μυστηρίου.

Ωστόσο, το πιο δυνατό στοιχείο των Σουηδών συγγραφέων, είναι τα ψυχολογικά παιχνίδια που προβάλλουν πολύ στα έργα τους. Έτσι, δημιουργούν στον αναγνώστη μια μοναδική αίσθηση suspense. Παράλληλα, περιγράφουν με ιδιαίτερα διεισδυτικό τρόπο τους ήρωες των βιβλίων τους.

Εξάλλου, μέσα από την πλοκή τους, ζωντανεύουν όλες τις αποχρώσεις της σουηδικής πρωτεύουσας και των περιχώρων της.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια, τα βιβλία αυτά έχουν αγαπηθεί πολύ και στη χώρα μας. Μάλιστα, εκατοντάδες αναγνώστες περιμένουν τις νέες κυκλοφορίες με ανυπομονησία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=9lpmQJU9b1U&t=248s

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.