Το παλάτι της Marfa

Σχολές Καπάτου Το παλάτι της Marfa

Το παλάτι της Marfa σύμβολο της αρχιτεκτονικής μπαρόκ

Το παλάτι της Marfa βρίσκεται στην πόλη της Πορτογαλίας. Απέχει 39 χιλιόμετρα από τη Λισσαβόνα, στο βορειοανατολικό τμήμα της. Είναι ένα συγκρότημα σημαντικής αρχιτεκτονικής που δημιουργήθηκε μεταξύ του 1717 και 1755, υπό τη βασιλεία του πορτογάλου Re João V.

Θεωρείται σύμβολο της αρχιτεκτονικής του μπαρόκ στην Πορτογαλία. Περιλαμβάνει στο εσωτερικό του 800 μεγαλοπρεπείς βασιλικές αίθουσες, 300 κελιά και μία απίστευτη βιβλιοθήκη. Επίσης, αυτό το συγκρότημα περιλαμβάνει και ένα μοναστήρι.

Το παλάτι της Marfa ξεχωρίζει για την έκτασή του γιατί απλώνεται σε 40.000 χιλιόμετρα επιφάνειας. Αξιοσημείωτες οι 1.200 αίθουσες που το πλαισιώνουν. Το παλάτι της Marfa, λόγω της επιβλητικότητάς του και της ομορφιάς του έχει πάρει, μέσα από το πέρασμα του χρόνου, πολλές αναγνωρίσεις, όπως το 1910. Θεωρείται από το 2007 ως ένα από τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας. Τελευταία είναι υποψήφιο για να εισαχθεί στην εθνική κληρονομιά της UNESCO.

Η Βασιλική του παλατιού της Marfa

Ο θόλος αυτής της βασιλικής είναι ο πιο παλιός σε όλη την Πορτογαλία και έχει σχήμα σταυρού. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι, έχει έξι όργανα που έχουν φτιαχτεί από τον Joaquim Antonio Peres Fontanes  και António Xavier Machado e Cerveira, μεταξύ 1792 και 1807. Το κτήριο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία φιλοξενεί το μοναστήρι των γάλλων μοναχών.

Ο κάθε παρευρισκόμενος στο παλάτι μένει έκπληκτος από τις αίθουσες, οι οποίες βρίσκονται στο δεύτερο όροφο του παλατιού. Τα βασιλικά διαμερίσματα περιλαμβάνουν ένα χώρο 200 μέτρων που αναδεικνύουν την αρχοντιά του παλατιού. Η πιο σημαντική αίθουσα είναι αυτή με τα τρόπαια («Sala dos Troféus») από το κυνήγι. Επίσης, έχει συλλογές του βασιλιά από Πορτογαλία, Ιταλία και Γαλλία. Αποτελούνται από κάδρα και γλυπτά μπαρόκ διάσημων πορτογάλων όπως Cirilo Volkmar Machado και Domingos António de Sequeira.

Λίγο πιο μακριά από το παλάτι υπάρχει ένας μεγάλος χώρος που φιλοξενεί κάθε είδος ζώου: αλεπούδες, ελάφια, αγριογούρουνα. Το παλάτι της Marfa είναι ένας προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebookκι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=64cGKJM2HCQ

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.