Τα περίεργα της Ρωσίας

Σχολές Καπάτου Τα περίεργα της Ρωσίας

Τα περίεργα της Ρωσίας εντυπωσιάζουν

Στη Ρωσία ο γυναικείος πληθυσμός ξεπερνά ως προς τον αριθμό τον αντίστοιχο αντρικό. Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, αυτό οφείλεται στον τεράστιο αριθμό ανδρών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στη Ρωσία οι γυναίκες δε συνηθίζεται να πληρώνουν. Οπότε, όταν ένας άντρας επιθυμεί να βγάλει έξω μία γυναίκα πρέπει και να πληρώνει. Γι’ αυτόν το λόγο, οι Ρώσοι είναι γενναιόδωροι.

Ο ρωσικός λαός είναι προληπτικός. Αποφεύγουν να δίνουν τα χέρια μπροστά σε πόρτα, γιατί αυτό μπορεί να φέρει τσακωμό ή ατυχία. Ενώ, δεν χαιρετούν ποτέ δίνοντας το χέρι σε μία γυναίκα.

Η Ρωσία φημίζεται για τις πολλές εκκλησίες που έχει, οι οποίες είναι διακοσμημένες με χρυσάφι, κυρίως στους τρούλους τους. Ο χρυσός χρησιμοποιείται ως ένδειξη της γενναιοδωρίας, πέραν από την χρησιμότητά του ως ανθεκτικό υλικό.

Τα περίεργα της Ρωσίας τα βρίσκει κανείς παντού

Τα περίεργα της Ρωσίας τα βρίσκει κανείς, ακόμη και στα λουλούδια της. Δεν προσφέρουν ποτέ ζυγό αριθμό λουλουδιών, γιατί αυτό το συνηθίζουν στις κηδείες. Στην Αγία Πετρούπολη υπάρχουν ανθοπωλεία που είναι ανοιχτά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Τόσο μεγάλη είναι η αγάπη των ρώσων για τα λουλούδια. Πολύ συχνά οι ρώσοι περιμένουν το ραντεβού τους, έξω από ένα σταθμό μετρό, με λουλούδια στο χέρι.

Ένα ακόμα, από τα περίεργα της Ρωσίας είναι ότι όταν συνηθίζουν να πίνουν, τοποθετούν πάντα το άδειο μπουκάλι, πλάι στο πόδι του τραπεζιού.

Επιπρόσθετα, οι Ρώσοι δεν συνηθίζουν να σφυρίζουν.

Σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι στους διαλόγους τους συχνά μπορεί να χρησιμοποιούν ατάκες από παλιά θεατρικά ή και κινούμενα σχέδια. Τέλος, μία ακόμη τυπική συνήθεια αποτελεί ένα φιλοδώρημα 10% του λογαριασμού που πληρώνουν.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της Ρωσίας είναι τα μέσα μεταφοράς. Το δίκτυο του μετρό της Μόσχας είναι πάρα πολύ γρήγορο. Σε ώρες αιχμής τα τρένα περνούν ανά 90 δευτερόλεπτα. Σχεδόν 9 εκατομμύρια επιβάτες ταξιδεύουν κάθε μέρα. Το μέτρο της Αγίας Πετρούπολης είναι αυτό με το μεγαλύτερο βάθος του κόσμου. Φτάνει τα 100 μέτρα βάθος.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.