Το Βόρειο Σέλας στον ουρανό

Σχολές Καπάτου Το Βόρειο Σέλας στον ουρανό

Το Βόρειο Σέλας στον ουρανό, ένα εντυπωσιακό θέαμα 

Ο ήλιος έχει έναν κύκλο που διαρκεί 11 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του οποίου αυξάνεται η συχνότητα των μαγνητικών θυελλών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του Βόρειου Σέλατος στον ουρανό.

Το 2017 ήταν ένας χρόνος έντονης δραστηριότητας του ηλιακού κύκλου. Όσο πιο ψηλά πηγαίνει κανείς, τόσο το Βόρειο Σέλας παρουσιάζεται πιο εξαιρετικό. Στο βόρειο μέρος της Φινλανδίας, μπορεί να το θαυμάσει κανείς κάθε νύχτα, από τον μήνα Σεπτέμβριο μέχρι το Μάρτιο. Ενώ, όσο πιο κάτω πηγαίνει κανείς, το Βόρειο Σέλας μπορεί να εμφανιστεί 10 έως 20 φορές σε μία ολόκληρη περίοδο.

Είναι φανταστικό το θέαμα, όταν κανείς αντικρίζει το Βόρειο Σέλας στον ουρανό μέσα στη νύχτα. Είναι από τα πιο εντυπωσιακά της φύσης, που αξίζει τον κόπο να το δει κανείς, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Σε μερικά σημεία το Βόρειο Σέλας είναι πιθανό να είναι ορατό όλο το χρόνο.

Το Βόρειο Σέλας στον ουρανό και τα σημεία απ’ όπου μπορεί κανείς να το παρατηρήσει 

Το πιο ωραίο σημείο, απ’ όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει το Βόρειο Σέλας είναι η Αλάσκα. Και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Yokai. Επίσης, η Δανία στο αρχιπέλαγος των νήσων Faroe είναι το πιο ωραίο σημείο για να δει κανείς τις πράσινες αποχρώσεις του.

Ακόμη, από την Ισλανδία και τη Γροιλανδία το Βόρειο Σέλας είναι ορατό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως από τη Φινλανδία, τη Ρωσία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Τέλος, ένα ακόμα καλό σημείο για να δει κανείς το Βόρειο Σέλας είναι η Σουηδία. Και πιο συγκεκριμένα η Abisko στη σουηδική Λαπωνία. Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο, ότι από εκεί μπορεί να παρατηρήσει κανείς καλύτερα αυτό το φυσικό φαινόμενο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

https://video.repubblica.it/natura/lapponia-la-danza-notturna-dell-aurora-boreale-il-cielo-si-tinge-di-verde/344673/345256

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.