Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου

Σχολές Καπάτου Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου στη Ρωσία

Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου επί του τάφου (Собор Покрова Пресвятой Богородицы на Рву) είναι γνωστός ως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου του Ευλογημένου.

Είναι ένας ορθόδοξος ναός. Θεωρείται το πιο αναγνωρίσιμο ρωσικό κτίσμα ανά τον κόσμο. Ήταν το πιο ψηλό κτίριο της Μόσχας μέχρι να χτιστεί ο Πύργος. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της Μόσχας, μία εκκλησία με κρεμμυδοειδείς τρούλους. Βρίσκεται στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας και είναι το σύμβολο της ρωσικής πρωτεύουσας. Ο ναός βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο. Γύρω από το κεντρικό κτίριο του ναού υπάρχουν 9 παρεκκλήσια. Οι χαρακτηριστικοί κρεμμυδοειδείς τρούλοι ακολουθούν τη ρωσική ναοδομία. Η πολυχρωμία τους εντυπωσιάζει.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου και η παράδοση

Η παράδοση θέλει τον Ιβάν τον Τρομερό να τυφλώνει τον αρχιτέκτονα Ποστνίκ Γιάκοβλεφ μετά την αποπεράτωση του ναού. Με τον τρόπο αυτό, είχε σκοπό να τον εμποδίσει να ξαναχτίσει κάποιον άλλον ναό τόσο εντυπωσιακό. Με λίγα λόγια, στόχευε ώστε ο ναός του Αγίου Βασιλείου  να είναι ο μοναδικός στον κόσμο.

Ο ναός χτίστηκε κατόπιν εντολής του τσάρου Ιβάν του Τρομερού (1555 – 1561) σε ανάμνηση της κατάκτησης του Χανάτο του Καζάν. Το 1588 ο Τσάρος Φιοντόρ ο κωδωνοκρούστης προσέθεσε ένα παρεκκλήσι πάνω στον τάφο του Αγίου Βασιλείου. Αυτόν από τον οποίο ο ναός πήρε και την ονομασία του.

Το 1990 περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πρόσβαση στο ναό είναι εύκολη επειδή βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία, δηλαδή στην καρδιά της Μόσχας. Έτσι, μπορεί ο κάθε επισκέπτης να φτάσει με πολλούς τρόπους. Είτε παίρνοντας το τρόλεϊ, είτε το λεωφορείο ή και το μέτρο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=tGHRs2K014s

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.