Η γιορτή των Αγίων Πάντων

Σχολές Καπάτου Η γιορτή των Αγίων Πάντων

Η γιορτή των Αγίων Πάντων είναι ιδιαίτερα ονομαστή στην Ιταλία. Στα ιταλικά λέγεται «Tutti i Santi ή Ognisanti». Σε όλη την ιταλική χερσόνησο τη γιορτάζουν με πολλές εκδηλώσεις που κρατούν από το Μεσαίωνα (Medioevo). Αξίζει να πούμε ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις προσφέρεται φαγητό και γίνονται πολλές εκθέσεις με παραδοσιακά γλυκά.

Η γιορτή των Αγίων Πάντων και τα γλυκά

Στην περιοχή Trentino Alto Adige της Βόρειας Ιταλίας χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών, σε κάλεσμα όλων των ψυχών των νεκρών. Επίσης, ετοιμάζουν ένα μεγάλο τραπέζι που το γεμίζουν με κάθε είδους λιχουδιά.

Στην περιοχή της Massa-Carrara, στην Τοσκάνη, πιστεύεται ότι όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα κελάρι με κρασιά πρέπει να δώσουν κι ένα ποτηράκι κρασί σε όσους δεν είναι και τόσο τυχεροί στη ζωή.

Επίσης, στη βορειοανατολική περιοχή της Ιταλίας Friuli Venezia Giulia συνηθίζεται να κρατούν ένα αναμμένο κερί, μία λεκάνη με νερό και ένα κομμάτι ψωμί, για όσους νεκρούς γυρίσουν από τον άλλο κόσμο.

Στη Σικελία υπάρχει η πεποίθηση ότι, κατά τη διάρκεια της νύχτας των Αγίων Πάντων, οι νεκροί φέρνουν γλυκά σε όσα παιδιά έχουν δείξει καλή διαγωγή. Ανάμεσα στα γλυκά του νησιού αναφέρουμε και τα γλυκά της Martorana (dolci di Martorana).

Στο άλλο μεγάλο νησί στη Σαρδηνία, επίσης, συνηθίζεται να έχουν στρωμένο το τραπέζι για τις ψυχές των νεκρών.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.