Tocinillos de cielo

Σχολές Καπάτου tocinillos de cielo

Το ισπανικό tocinillos de cielo

Τα Tocinillos de cielo είναι ένα ελαφρύ γλύκισμα. Βασικά, μοιάζει με την κρέμα καραμελέ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το κατακίτρινο χρώμα του, γιατί έχει σαν βασικό συστατικό του τον κρόκο του αυγού.

Η συνταγή των Tocinillos de cielo έχει τις ρίζες της στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Jerez de la Frotera, στην επαρχία Cadia, στο νότιο τμήμα της Ιβηρικής χερσονήσου. Η περιοχή απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και 85 χιλιόμετρα από το στενό του Γιβραλτάρ. Επίσης, θεωρείται η κοιτίδα του διάσημου χορού flamenco.

Τα Tocinillos de cielo θεωρούνται ως το πιο γνωστό γλυκό της περιοχής. Είναι το παραδοσιακό γλυκό της Ανδαλουσίας (Andalucia) καθώς επίσης και των περιοχών Cádiz, Villoldo, Palencia και Asturia.

Tocinillos de cielo, η αρχική ιδέα της συνταγής

Μάλιστα, η συνταγή τους χρονολογείται πριν από 500 ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι πρώτες αναφορές στα Tocinillos de cielo ανέρχονται στο 1324. Τότε ήταν που οι καλόγριες του μοναστηριού του Αγίου Πνεύματος (Convento de Espíritu Santo de la Frontera) το εμπνεύστηκαν και το έφτιαξαν.

Βασικά, η αρχική ιδέα του γλυκού ξεκίνησε με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού της περιοχής. Πράγματι, χρησιμοποιούσαν τα ασπράδια του αυγού, με σκοπό να ανοίξουν λίγο το χρώμα του τοπικού κρασιού. Τους δε κρόκους του αυγού, τους έδιναν στο μοναστήρι. Έτσι, έχοντας πάντα στη διάθεσή τους μεγάλη ποσότητα κρόκων αυγού, οι καλόγριες κατέληξαν στη δημιουργία των Tocinillos de cielo.

Για να ετοιμαστεί το συγκεκριμένο γλυκό, χρειάζονται κρόκοι αυγού, ζάχαρη και νερό. Δηλαδή, αρχικά, κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Όταν κρυώσει το σιρόπι, προσθέτουμε τους κρόκους του αυγού. Τέλος, το μίγμα πρέπει να χτυπηθεί πολύ για να δέσει.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.