Μηλόπιτα «Στρούντελ»

Σχολές Καπάτου Μηλόπιτα Στρούντελ

Τα υλικά για την Μηλόπιτα «Στρούντελ»

Το ζυμάρι και η γέμιση για τη Μηλόπιτα «Στρούντελ»

ΖΥΜΑΡΙ:

300 γρ. αλεύρι, 1 κουταλιά ζάχαρη, 50 γρ. βούτυρο, 1 αυγό, 1 πρέζα αλάτι, ½ ποτήρι χλιαρό νερό.

ΓΕΜΙΣΗ:

1 κιλό μήλα, 70 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. βούτυρο, 50 γρ. σταφίδες, 50 γρ. κουκουνάρια, 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, 1 πρέζα κανέλλα, 1 ποτηράκι κονιάκ ή ρούμι.

Εκτέλεση για την μηλόπιτα «Στρούντελ»:

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αυγό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό.  Την ποσότητα του νερού πρέπει  να την κανονίσουμε με το μάτι, ανάλογα με το αν θέλει λιγότερο ή περισσότερο το ζυμάρι.  Βασικά, το δουλεύουμε καλά στο τραπέζι για να γίνει λείο και ελαστικό.  Μετά, το αφήνουμε να φουσκώσει ενώ ετοιμάζουμε την γέμιση.  Στην συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.  Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα κουκουνάρια, τη σταφίδα που την έχουμε μαλακώσει μέσα στο κονιάκ ή το ρούμι, την κανέλλα και τη μισή από την γαλέτα που την έχουμε κάψει στο μισό βούτυρο.  Ύστερα απλώνουμε το ζυμάρι με τον πλάστη πάνω σε μια αλευρωμένη πετσέτα. Το πατάμε ώσπου να γίνει ένα διάφανο φύλλο.  Στρώνουμε το κέντρο του με την υπόλοιπη καμένη γαλέτα στο βούτυρο που έχει απομείνει και βάζουμε από πάνω την γέμιση, πάντα στο κέντρο του ζυμαριού.  Διπλώνουμε το ζυμάρι σχηματίζοντας ένα ρολό και το κλείνουμε από παντού κολλώντας το με νερό ή χτυπημένο αυγό.  Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λιωμένο βούτυρο. Την βάζουμε σε ζεστό φούρνο 40 περίπου λεπτά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και με κρέμα σαντιγί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.