Καυκάσια Όρη

Σχολές Καπάτου Καυκάσια Όρη.

Τα Καυκάσια Όρη και η πολυγλωσσία

Ο Καύκασος ή Καυκάσια Όρη είναι μία οροσειρά ανάμεσα στην Ασία και στην Ευρώπη. Εκτείνεται κατά μήκος 1200 χιλιομέτρων, ανάμεσα στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα. Το υψηλότερο βουνό της οροσειράς ονομάζεται Elbrus και βρίσκεται στον Μεγάλο Καύκασο με ύψος 2645 μέτρα. Οι ορειβάτες θεωρούν ότι το όρος Elbrus είναι η ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης. Στο βόρειο τμήμα της οροσειράς απλώνεται η ρωσική κοιλάδα, η ονομαζόμενη περιοχή της Καυκασίας. Αναφορικά με το κλίμα της περιοχής, διαφέρει από νότο σε βορρά. Το νότιο τμήμα της έχει μεσογειακό κλίμα, με αρκετά δάση στους πρόποδες των βουνών. Στο βόρειο τμήμα υπάρχει λίγη υγρασία. Η βλάστηση είναι λιγότερη, κυρίως εκεί που αρχίζει η στέπα.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της περιοχής του Καυκάσου είναι η διαφορετικότητα του πληθυσμού. Ήδη οι αρχαίοι Έλληνες (π.χ. ο Στράβων, ανέφεραν ότι εκπλήσσονταν από το γεγονός ότι σε κάθε μέρος της περιοχής του Καυκάσου ζούσαν διάφοροι πληθυσμοί. Κι ο καθένας από αυτούς επικοινωνούσε με τη δική του γλώσσα.

Ακόμα και σήμερα, πολύ έντονο είναι το φαινόμενο της μίξης των διαφόρων θρησκειών. Δηλαδή, οι χριστιανοί ορθόδοξοι, ελληνο-Αρμένιοι και καθολικοί, μουσουλμάνοι, σουνίτες και σιίτες.

Τα Καυκάσια Όρη και η κορυφή Elbrus

Elbrus είναι ένα παλιό ηφαίστειο, όχι εν ενεργεία. Η τελευταία ενεργοποίησή του ήταν 2000 χρόνια πριν. Στη μυθολογία θεωρείται ότι εκεί ήταν αλυσοδεμένος ο ημίθεος Προμηθέας. Είναι πάντα καλυμμένο με πάγο, τους λεγόμενους παγετώνες. Η πρώτη ανάβαση στην κορυφή έγινε το 1874.

Η ψηλότερη κορυφή των Καυκάσιων όρων ονομάζεται Elbrus. Ο ουκρανός ζωγράφος Vladimir Donatovic Orlovskij παρουσίασε στα έργα του τα τοπία του Καυκάσου. Κατέγραψε με τις πινελιές του τις φυσικές ομορφιές της οροσειράς.

Κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, ο ουκρανός ζωγράφος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Ρωσία. Οι πίνακές του αγοράζονταν από τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.