Τα γερμανικά τσουρέκια “Buchtel”

Σχολές Καπάτου Τα γερμανικά τσουρέκια “Buchtel”

Τα γερμανικά τσουρέκια “Buchtel” και η συνταγή τους

Τα γερμανικά τσουρέκια “Buchtel” είναι γευστικότατα!

Σας παραθέτουμε την συνταγή για την υλοποίησή τους.

ΥΛΙΚΑ:

30 γρ. μαγιά, 2 αυγά, 50 γρ. αλεύρι, 150 γρ. ζάχαρη, 60 γρ. βούτυρο, ξυσμένη φλούδα ενός λεμονιού, 200 γρ. μαρμελάδα, γάλα, ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:  60 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 70-80 λεπτά

Η εκτέλεση της συνταγης για τα γερμανικά τσουρέκια “Buchtel”

Παίρνουμε το μισό αλεύρι.  Ύστερα του προσθέτουμε τη μαγιά κομματιασμένη, καθώς και μισή κουταλιά ζάχαρη.  Διαλύουμε το μίγμα με χλιαρό γάλα για να φτιάξουμε ένα αρκετό μαλακό ζυμάρι.  Αφού του δώσουμε το σχήμα μιας φρατζόλας, το σκεπάζουμε και το φυλάμε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει.  Όταν ο όγκος του ζυμαριού θα έχει διπλασιαστεί, προσθέτουμε κατόπιν τα αυγά, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού.  Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπώντας το ζυμάρι απορροφάται το λιωμένο βούτυρο.  Όταν στην επιφάνεια του θα έχουν σχηματιστεί μικρές φυσαλίδες, το ζυμάρι θα είναι έτοιμο για το δεύτερο φούσκωμα.  Το αφήνουμε για 2 ώρες περίπου σε ζεστό μέρος (πχ σε ζεστό, αλλά σβησμένο μάτι κουζίνας).  Με τον πλάστη απλώνουμε το ζυμάρι πάνω σε αλευρωμένη σανίδα και φτιάχνουμε ένα φύλλο ζύμης πάχους 1 εκ. , το οποίο κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια 7 x 14 εκ. Στο κέντρο του κάθε κομματιού βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα σχηματίζοντας έτσι ένα τετράγωνο.  Βάζουμε τα τετράγωνα το ένα κοντά στο άλλο σε ένα βουτυρωμένο ή αλευρωμένο ταψί.  Αλείφουμε ελαφρά τα γλυκά με λιωμένο βούτυρο και τα αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσουν για ακόμη μια φορά.  Τέλος, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.  Όταν είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Έτσι έχουμε τα νόστιμα γερμανικά τσουρέκια “Buchtel”!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=AfC8DrUc0w4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.