Το σαλιγκάρι Polymita picta

Σχολές Καπάτου Το σαλιγκάρι Polymita picta

Το σαλιγκάρι Polymita picta και η ομορφιά του

Το σαλιγκάρι Polymita picta είναι ένα μοναδικό είδος μαλάκιου που ζει στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στην Κούβα. Μπορεί να το συναντήσει κανείς πάνω σε φυτά ή δέντρα, μέσα στα πυκνά δάση της χώρας.

Βασικά, το σαλιγκάρι της Κούβας είναι διάσημο κυρίως για το χαρακτηριστικό όστρακό του. Πράγματι, είναι σαν μια ζωγραφιά, πολύχρωμο και με πολύ έντονα χρώματα. Μάλιστα, ο ιδιαίτερος χρωματισμός του δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με το πράσινο της γύρω βλάστησης. Επίσης, λόγω αυτής της ιδιομορφίας του, ονομάζεται και «σαλιγκάρι ουράνιο τόξο».

Το μεγαλείο και η ιδιαιτερότητα της ομορφιάς του αποτελούν και τους σημαντικότερους λόγους που κινδυνεύει να εκλείψει σαν είδος. Πράγματι, πολλοί επισκέπτες της χώρας το αναζητούν για να το πάρουν μαζί τους σαν σουβενίρ στην πατρίδα τους. Έτσι, το σαλιγκάρι της Κούβας αποτελεί πλέον είδος προς εξαφάνιση. Ήδη από το 1943 έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την προστασία του, όμως, δυστυχώς, δεν αρκούν για τη διάσωσή του.

Πού μπορεί να βρει κανείς το σαλιγκάρι το σαλιγκάρι Polymita picta ;

Τo μοναδικό μέρος όπου μπορεί κάποιος να βρει το περίφημο σαλιγκάρι της Κούβας, είναι η περιοχή Baracoa, στα ανατολικά της χώρας. Πράγματι, εκεί υπάρχουν ακόμη αποικίες από τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η περιοχή Baracoa χαρακτηρίζεται από την ομορφιά της και την σπανιότητα του φυσικού τοπίου της. Μάλιστα, η συγκεκριμένη περιοχή είναι και η πιο παλιά της Κούβας και ιδρύθηκε το 1551. Αρχικά, αυτό το μέρος του νησιού ήταν προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα.  Πρόκειται για ένα σημείο με πυκνή βλάστηση και παρθένα δάση.

το σαλιγκάρι Polymita picta το βρίσκει κανείς στη περιοχή Fuerte Matachin. Συναντάται σε ένα από τα τρία δάση που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Baracoa. Το μαλάκιο καταφέρνει να επιβιώσει στην περιοχή αυτή, χάρη στην έντονη υγρασία που δημιουργούν οι συχνές βροχοπτώσεις. Τέλος, αξίζει να διευκρινίσουμε ότι ο μοναδικός  χρωματισμός του όστρακού του οφείλεται στη διατροφή του, που αποτελείται κυρίως από μανιτάρια.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.