Οι Παρθενοπαίοι

Σχολές Καπάτου Οι Παρθενοπαίοι

ΟΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΠΑΙΟΙ

Για ποιο λόγο οι ναπολιτάνοι ονομάζονται και Παρθενοπαίοι; Ο μύθος της Παρθενόπης μπορεί να δώσει τη δική του εξήγηση.

Βασικά, στην ελληνική γλώσσα, Παρθενόπη σημαίνει παρθένος. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η νεαρή Παρθενόπη ήταν η ιδρύτρια της ιταλικής πόλης Napoli. Έτσι, οι κάτοικοί της ονομάζονται και Παρθενοπαίοι.

Ο μύθος λοιπόν λέει ότι η νέα κοπέλα αγαπούσε ένα νεαρό, τον Cimone. Όμως, ο πατέρας της δεν ήταν σύμφωνος με αυτόν τον δεσμό. Εξάλλου, είχε υποσχεθεί να παντρέψει την κόρη του με έναν άλλον άντρα, τον Eumeo. Έτσι, για να λυθεί το πρόβλημα, το ζευγάρι αποφασίζει να φύγει στη Napoli, μια τοποθεσία πολλά υποσχόμενη και με σχετικά έντονη βλάστηση. Τελικά, η ομορφιά του τόπου που δεν είχε γίνει ακόμη γνωστή, έκανε το γύρο όλης της Μεσογείου.

Έτσι, πολλοί Αιγύπτιοι, αρκετοί Έλληνες αλλά και Φοίνικες εγκαταστάθηκαν σταδιακά στην περιοχή. Μάλιστα, αρχικά, οι πρώτοι άποικοι κατοίκησαν στο βουνό. Στη συνέχεια όμως, άρχισαν να δημιουργούνται και άλλα αστικά κέντρα, κοντά στη θάλασσα, καθώς και στον κάμπο του νομού.

Σε αυτή τη νέα πόλη (Neapoli), η νεαρή Παρθενόπη απέκτησε μεγάλο κύρος. Η δε πόλη διακρίθηκε για το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο του λαού της, Επίσης, για την ειρήνη που κυριαρχούσε ανάμεσα σε όλους τους κατοίκους της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τραγούδι της Παρθενόπης αποτέλεσε και την αρχή του ναπολιτάνικου τραγουδιού.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι ο μύθος της Παρθενόπης περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της κουλτούρας της πόλης Napoli. Συγκεκριμένα, την αγάπη, το τραγούδι, την αλλεγκρία και την ομορφιά του τοπίου.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.