Palmeral de Elche

Σχολές Καπάτου PALMERAL DE ELCHE

Το φοινικόδασος Palmeral de Elche είναι μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ευρώπη.

Κάτω από τη σκιά των φοινίκων απλώνεται η πόλη Elche. Πρόκειται για έναν αξιόλογο προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση. Πράγματι, η πόλη διαθέτει πολυάριθμα πάρκα, κήπους και πολλούς χώρους πράσινου. Επίσης, είναι σημαντικός πόλος έλξης για όσους επιθυμούν το καλοκαίρι να κάνουν ηλιοθεραπεία στη λευκή άμμο της παραλίας της.

Το Palmeral de Elche θυμίζει μια πραγματική αφρικανική όαση. Από τις 30 Νοεμβρίου του 2000, έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο εθνικής κληρονομιάς της Unesco.

Εκατοντάδες χιλιάδες φοίνικες το διακοσμούν και δημιουργούν ένα υπέροχο τροπικό τοπίο. Όλα τα δέντρα ποτίζονται και φροντίζονται κατάλληλα ώστε να ομορφαίνουν το περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Palmeral de Elche αριθμεί πάνω από 500.000 δέντρα.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι πρώτοι φοίνικες φυτεύτηκαν στην περιοχή από τους Άραβες. Μάλιστα, παλαιότερα, υπήρχαν πάνω από 1.000.000 φοίνικες. Όμως, στις μέρες μας, ο αριθμός τους έχει μειωθεί, γιατί πολλοί από τους κατοίκους τους εκμεταλλεύονται εμπορικά.

Οι φοίνικες του Palmeral de Elche είναι ιδιαίτερα ψηλοί. Συγκεκριμένα ξεπερνούν τα 20 μέτρα ύψος. Τα θηλυκά φυτά, τα λεγόμενα hembras, παράγουν τους χουρμάδες. Η συγκομιδή τους γίνεται κατά τη χειμερινή περίοδο και αποτελεί ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Το φοινικόδασος Palmeral de Elche είναι το αγαπημένο πάρκο των κατοίκων. Πράγματι, εκεί περνούν πολλές ώρες καθημερινά, διαβάζοντας ή κάνοντας διάφορα σπορ, μέσα σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον.

Τέλος, το Palmeral de Elche διαθέτει πάνω από 90 φυτώρια. Ο επισκέπτης του Huerto del Cura (ο κήπος του παπά) θα δει τον φοίνικα Palma Imperiale. Πρόκειται για έναν διάσημο φοίνικα, αφιερωμένο στην πριγκίπισσα Σίσσυ (Elisabeth von Witterlsbach) που επισκέφτηκε το φοινικόδασος το 1894.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.