Το κρεμαστό μοναστήρι Huankong

Σχολές Καπάτου Το κρεμαστό μοναστήρι Huankong

Σήμερα, για τη στήλη μας που αφορά την κινεζική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό αναφερόμαστε στο κρεμαστό μοναστήρι Huankong. Ο κρεμαστός ναός ή το κρεμαστό μοναστήρι Huankong βρίσκεται στην επαρχία Shanxi, στο βόρειο τμήμα της Κίνας. Συγκεκριμένα, είναι κτισμένο μέσα στις σπηλιές ενός βράχου, σε ύψος 75 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η τοποθεσία του είναι μοναδική, μια και προσφέρει μια υπέροχη θέα στα δάση και στον ποταμό του Χρυσού Δράκου.

Βασικά, το κρεμαστό μοναστήρι Huankong κατασκευάστηκε την εποχή της δυναστείας Wei (220-265). Συγκεκριμένα, κτίστηκε από ξύλο δρυς, μέσα στον επιβλητικό βράχο. Στην ουσία, αποτελεί ένα σύμπλεγμα με πολλούς ορόφους. Έχει έκταση 152 τ.μ. και διαθέτει 40 δωμάτια. Εξάλλου, θεωρείται ένα θαύμα της μηχανικής. Πράγματι, το οικοδόμημα στηρίζεται σε ανθεκτικούς κορμούς δέντρων που είναι τοποθετημένοι στις τρύπες του βράχου. Επίσης είναι κτισμένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να προφυλάσσεται από τη βροχή.

Όμως, το Δεκέμβριο του 2010, το περιοδικό «TIME» αναφέρθηκε στο μοναστήρι ως ένα από τα πιο επικίνδυνα κτίρια του κόσμου.

Ένα ταξίδι στο κρεμαστό μοναστήρι Huankong, για να καταλάβουμε την κινεζική φιλοσοφία

Το κρεμαστό μοναστήρι Huankong είναι ένα πραγματικό ησυχαστήριο, όπως απαιτεί η φιλοσοφία του ταοϊσμού. Μάλιστα, είναι το μοναδικό παράδειγμα μοναστηριού όπου συνυπάρχουν οι τρεις παραδοσιακές κινέζικες θρησκείες. Αναφερόμαστε στο βουδισμό, στον ταοϊσμό και στον κομφουκιανισμό. Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης μπορεί να δει τα αντιπροσωπευτικά αγάλματα της κάθε θρησκείας, τα Sakya muni, Laozi και Confucius, να είναι το ένα κοντά στο άλλο. Γενικά, το κρεμαστό μοναστήρι Huankong φιλοξενεί 80 περίπου αγάλματα. Μερικά είναι πέτρινα, άλλα χάλκινα και άλλα πήλινα.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι για να φτάσει κάποιος στο μοναστήρι, μπορεί να ταξιδέψει με λεωφορείο από τη Datong τη Hunyuan. Οι καλύτερες εποχές του χρόνου για να επισκεφτεί κανείς το κρεμαστό μοναστήρι Huankong είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.