Ο ερχομός των Χριστουγέννων στη Σουηδία

Σχολές Καπάτου Ο ερχομός των Χριστουγέννων στη Σουηδία

Ο ερχομός των Χριστουγέννων στη Σουηδία έχει τις δικές του παραδόσεις.

Βασικά, οι γιορτές στη Σουηδία είναι μοναδικές. Βέβαια, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της χώρας είναι διαφορετικές από εκείνες της νότιας Ευρώπης.

Ο ερχομός των Χριστουγέννων στη Σουηδία αναγγέλλεται από τη γιορτή της Santa Lucia, όταν αρχίζει το χειμερινό ηλιοστάσιο. Βασικά, η Αγία Lucia ήταν μια νεαρή χριστιανή, η οποία πέθανε για την πίστη της στις 13 Δεκεμβρίου. Έτσι, η μνήμη της τιμάται εκείνη την ημέρα.

Ο ερχομός των Χριστουγέννων στη Σουηδία έχει έναν χαρακτήρα ιδιαίτερα οικογενειακό. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Σουηδοί τοποθετούν στο περβάζι ενός παραθύρου του σπιτιού, ένα κηροπήγιο με επτά κεράκια ή με ένα φωτεινό αστέρι.

Επίσης, κάθε οικογένεια στολίζει το κέντρο του τραπεζιού με ένα κηροπήγιο που έχει τέσσερα κεριά. Μάλιστα, στην περίοδο της αναμονής του ερχομού των Χριστουγέννων, ανάβουν αυτά τα κεριά κάθε Κυριακή. Η παράδοση με το κηροπήγιο έχει τις ρίζες της από το 1934.

Συγκεκριμένα, αποτελεί έμπνευση του Oscar Andersson, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα της εταιρείας Philips. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία, λίγα χρόνια πριν, είχε εφεύρει τα ηλεκτρικά φωτεινά λαμπάκια για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το κηροπήγιο αυτό έχει 7 άκρες. Πρόκειται για μια άλλη σουηδική συνήθεια του 18ου αιώνα, όπου στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με 28 κεριά. Βασικά, από αυτά, κάθε Κυριακή ανάβουν επτά κεριά, όπως επτά είναι και οι ημέρες της εβδομάδας. Επίσης, κρεμούν στα παράθυρα λαμπάκια σε σχήμα αστεριού.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ερχομός των Χριστουγέννων στη Σουηδία έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του κρασιού glõgg. Πρόκειται για ένα είδος σουηδικού κρασιού που σερβίρεται με σταφίδες και αμύγδαλα. Ένα ποτό που προτιμάται ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου ψύχους του σουηδικού χειμώνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.