Τα κινεζικά ξυλάκια φαγητού

Σχολές Καπάτου Τα κινεζικά ξυλάκια φαγητού.

Τα κινεζικά ξυλάκια φαγητού και πώς έτρωγαν οι Κινέζοι πριν τα εφεύρουν

Τα κινεζικά ξυλάκια φαγητού χρησιμοποιούνται από τα παλιά χρόνια. Βασικά έκαναν ευρεία χρήση του κουταλιού. Όμως το 600 μ.Χ με την επεξεργασία των δημητριακών, όπως για παράδειγμα τα γνωστά κινεζικά σπαγγέτι, τα noodles, χρειάστηκε να εφεύρουν κάποιο μαχαιροπίρουνο πιο εύχρηστο. Έτσι, επινόησαν τα κινεζικά ξυλάκια φαγητού για να μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα.

Κατά μία άλλη εκδοχή, λέγεται ότι συνέβαλε η εκρηκτική άνοδος του πληθυσμού που σημειώθηκε σημαντικά με όλη τη Κίνα.

Βασικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κινέζοι να δυσκολεύονται να βρουν τα κατάλληλα σκεύη μαγειρικής.

Τα κινεζικά ξυλάκια φαγητού και η κατανάλωσή τους

Η χώρα παράγει ετησίως πάνω από 80.000.000 κινεζικά ξυλάκια φαγητού μιας χρήσης . Για τους Κινέζους  το να τρώνε με τα ξυλάκια είναι κάτι το πολύ απλό και βολικό.

Χρησιμοποιούν για το φαγητό τους ένα ζευγάρι κινεζικά ξυλάκια που έχουν το ίδιο μήκος, δηλαδή 30-40 εκατοστά περίπου.

Τα κινεζικά ξυλάκια φαγητού είναι πρακτικά. Τους βοηθούν στο να κρυώσει πιο γρήγορα το φαγητό που βγάζουν από το ζεστό νερό ή το ζουμί.

Τους είναι άνετα στη χρήση γιατί στην ασιατική κουζίνα δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια, μιας και οι μερίδες στα πιάτα τους είναι αρκετά μικρές.

Με τον τρόπο αυτό, με τη βοήθεια που τους προσφέρουν τα ξυλάκια, μπορούν να πιάνουν πιο εύκολα τα μικρά κομματάκια τροφής. Εκτός από τα ξυλάκια, το κουτάλι είναι αυτό που συνοδεύει τα κινεζικά πιάτα. Είναι μικρό και χρησιμοποιείται κυρίως για τις σούπες και τους ζωμούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κινεζικά ξυλάκια είναι φτιαγμένα από οικονομικά υλικά, από ξύλο ή μπαμπού.

Επίσης, είναι αρκετά εύκολα στη κατασκευή τους.

Για τους μη Κινέζους το να φάει κανείς  με τα κινεζικά ξυλάκια είναι δύσκολο. Χρειάζεται εξάσκηση και τεχνική. Φυσικά πρέπει να εξοπλιστεί κανείς, με μεγάλη υπομονή, μέχρι να μάθει και τελικά να τα χρησιμοποιεί με άνεση.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.