Πορτογαλικές Παροιμίες

Σχολές Καπάτου Πορτογαλικές Παροιμίες

Τα πορτογαλικά είναι μία πλούσια γλώσσα και αξίζει τον κόπο να εμβαθύνει κάποιος σε αυτή, αν βέβαια γνωρίζει κάποια λατινική γλώσσα.

Η πορτογαλική γλώσσα απαρτίζεται με πολλές εκφράσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές:

Quem não arrisca não petisca

Όποιος δεν τολμά δεν γεύεται, δηλαδή όποιος δεν τολμά, δεν κάνει τίποτα στη ζωή του.

Eu te conheço de outros carnavais

Σε ξέρω και από τα άλλα καρναβάλια, δηλαδή σε ξέρω και από πέρσι. Συγκεκριμένα είναι μία από τις παροιμίες  που ακούγεται πολύ συχνά στη Βραζιλία.

Casa onde não há pão, todos ralham e ninguém tem razão

Σε όποιο σπίτι δεν υπάρχει ψωμί για να φάνε, όλοι γκρινιάζουν και κανένας δεν έχει δίκιο, δηλαδή  η φτώχεια φέρνει γκρίνια.

Cada macaco no seu galho

Κάθε πίθηκος στο κλαδί του, με λίγα λόγια ο καθένας να κοιτάει τη καμπούρα του και να μην ασχολείται με τις υποθέσεις των άλλων.

Estar com a pulga atrás da orelha

Μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά

É banha da cobra

Είναι λίπος φιδιού. Συγκεκριμένα, στη Πορτογαλία συνήθιζαν να πουλάνε τα παλιά χρόνια το λίπος από το φίδι, στις λαικές αγορές σαν ένα φάρμακο σε όσους είχαν κάποια προβλήματα υγείας. Φυσικά, το λίπος φιδιού κάθε άλλο είχε θεραπευτικές ιδιότητες.

Cabeça na lua

Έχει κάποιος το κεφάλι του στα σύννεφα. Στη Πορτογαλική γλώσσα το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν κάποιον ότι είναι εντελώς απρόσεκτος.  Αντίθετα, λέγοντας  Ohho clínico,  εννοούν  ότι κάποιος είναι πολύ προσεκτικός και δεν του ξεφεύγει τίποτα.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις παροιμίες που μπορεί να ακούσει κανείς αν βρεθεί σε κάποια περιοχή της Πορτογαλίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.