Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία

Σχολές Καπάτου Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία

Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία, μία ξεχωριστή γιορτή

Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία, τη βρίσκουν πάντα χιονισμένη και λαμπερή από τον εντυπωσιακό φωτισμό. Ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο από το 1918 και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες γιορτές στη Ρωσία. Για τον λόγο αυτό, έχει κηρυχτεί εθνική εορτή από το 1991. Αν τύχει και πέσει Σαββατοκύριακο, τότε η Δευτέρα της συγκεκριμένης εβδομάδας είναι αργία.

Οι Ρώσοι περνούν τη γιορτή των Χριστουγέννων, κάνοντας επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς. Οι δε ορθόδοξοι χριστιανοί, πηγαίνουν στην εκκλησία και παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία.  Όλοι μαζί κάθε χρόνο γιορτάζουν με περισσότερη χαρά και εκδηλώσεις

Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία και το οικογενειακό δείπνο

Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία ολοκληρώνεται με ένα οικογενειακό δείπνο που περιλαμβάνει όλα τα παραδοσιακά εδέσματα της κουζίνας τους. Αποτελείται από δώδεκα πιάτα, που συμβολίζουν τους δώδεκα Αποστόλους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, για τους Ρώσους ορθόδοξους  χριστιανούς, προηγείται μια περίοδος νηστείας ,σαράντα ημερών, κατά την οποία κανείς τους δεν τρώει κρέας. Η νηστεία τελειώνει, στις δώδεκα το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου, που σηματοδοτεί την γέννηση του Θείου Βρέφους.

Η νύχτα των Χριστουγέννων στη Σλαβική παράδοση, σημαίνει την αρχή της παλιάς γιορτής , την ονομαζόμενη Svyatki. Συγκεκριμένα, τη νύχτα αυτή,  τα κορίτσια  άναβαν κεριά και με τη βοήθεια ενός καθρέφτη, προκαλούσαν να παρουσιαστεί η εικόνα του νέου που θα γινόταν και ο μελλοντικός τους σύζυγος. Από τη παράδοση αυτή, έχουν εμπνευστεί πολλοί Ρώσοι συγγραφείς και καλλιτέχνες γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές αναφορές στα έργα τους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.