Τα κινέζικα ξυλάκια στο τραπέζι

Σχολές Καπάτου

Τα κινέζικα ξυλάκια στο τραπέζι, το σύμβολο της Κίνας

Τα κινέζικα ξυλάκια στο τραπέζι έχουν το δικό τους ρόλο. Χρησιμοποιούνται σαν σερβίτσια φαγητού και θεωρούνται ως βοηθοί των δαχτύλων, για να πιάνει κανείς τη μικρή ποσότητα φαγητού του. Η καλή συμπεριφορά στο τραπέζι των Κινέζων έχει τους δικούς της κανόνες.

Τα κινέζικα ξυλάκια στο τραπέζι και οι κανόνες

Ποτέ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κινέζικα ξυλάκια για να δείξουμε κάποιο άλλο άτομο. Φυσικά, ούτε για να τραβήξουμε το πιάτο πιο κοντά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας γι αυτό.

Τα κινέζικα ξυλάκια στο τραπέζι δεν παίζουν σε καμία περίπτωση το ρόλο ενός πιρουνιού για να καρφώνουμε το φαγητό. Επίσης, όταν τελειώσουμε το φαγητό μας, δεν αφήνουμε τα ξυλάκια κάθετα στη μέση του πιάτου.

Μια ακόμη κακή εθιμοτυπία για τους Κινέζους είναι να σκαλίζει κανείς το φαγητό του ψάχνοντας ένα κομμάτι της αρεσκείας του, καθώς  η κίνηση αυτή παραπέμπει στο σκάψιμο του τάφου και φέρνει κακοτυχία.

Επίσης, δεν επιτρέπεται να χτυπάμε τα ξυλάκια. Αυτό το κάνουν οι ζητιάνοι για να τραβήξουν την προσοχή μας και έτσι να τους συνδράμουμε. Γενικά, δεν πρέπει να παίζουμε με τα ξυλάκια.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν χρησιμοποιούμε τα ξυλάκια για να περάσουμε το φαγητό σε κάποιον άλλον. Μάλιστα, χρησιμοποιούμε τα ξυλάκια μόνο με το ένα χέρι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.