Sveriges Riksbank

Σχολές Καπάτου Sveriges Riksbank

Sveriges Riksbank, η Εθνική Τράπεζα της Σουηδίας

Μελετώντας τη σουηδική γλώσσα, αξίζει τον κόπο να εμβαθύνει κανείς και στον πολιτισμό της σκανδιναβικής χώρας. Έτσι, σήμερα, στη στήλη μας, θα αναφερθούμε στη δημιουργία της πιο παλιάς σουηδικής τράπεζας.

Sveriges Riksbank στη σουηδική γλώσσα σημαίνει «Εθνική Τράπεζα της Σουηδίας». Όμως, συχνά συναντάμε την επωνυμία αυτή και ως “Riksbanken”.

Συγκεκριμένα, η αρχή της δραστηριότητάς της χρονολογείται από το 1668.

Sveriges Riksbank η πιο παλιά κεντρική τράπεζα της Σουηδίας

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από τη Sveriges Riksbank, υπήρχε η Εθνική Τράπεζα, η ονομαζόμενη Stockholm Banco. Πράγματι, ιδρύθηκε από τον Johan Palmstruch το 1656 και ήταν ιδιωτικών συμφερόντων. Για το μέλλον της τράπεζας αυτής, αποφάσιζε τότε, ο βασιλιάς. Όμως, η τράπεζα τύπωσε περισσότερα χαρτονομίσματα από το αντίκρισμα που είχε σε πολύτιμο μέταλλο. Έτσι, έπεσε έξω και σταμάτησε η δραστηριότητά της. Ο δε ιδρυτής της, ο Johan Palmstruch, θεωρήθηκε υπαίτιος της πτώχευσης. Μάλιστα, αρχικά καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά στη συνέχεια, η ποινή του επανεξετάστηκε και του δόθηκε χάρη.

Στις μέρες μας, η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει σκοπό να χρηματοδοτήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό του κράτους, φορολογώντας με κάποιον τρόπο τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, εδώ και καιρό, ο Υπουργός των Οικονομικών της χώρας επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα φορολογήσει τις τράπεζες, ξεκινώντας από τις πιο μεγάλες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/user/SverigesRiksbank

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.