Τα ξυλάκια φαγητού στην κινέζικη φιλοσοφία

Σχολές Καπάτου Τα ξυλάκια φαγητού στην κινέζικη φιλοσοφία

Τα ξυλάκια φαγητού στην κινέζικη φιλοσοφία και το σχήμα τους

Τα ξυλάκια φαγητού στην κινέζικη φιλοσοφία χαρακτηρίζονται από το σχήμα τους. Πράγματι, αν τα προσέξει κανείς, θα διαπιστώσει ότι το ένα άκρο τους είναι τετράγωνο, ενώ το άλλο είναι στρογγυλό. Για τους Κινέζους, το σφαιρικό σχήμα αναφέρεται στον ουρανό, το δε τετράγωνο, στη γη.

Επίσης, αιτιολογούν τη διχοτομία των δυο σχημάτων, η οποία οδηγεί στη θεωρία Yin και Yang. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα δυο αντίθετα σχήματα που συμβάλλουν στην πλήρη αρμονία ανάμεσα στο πνεύμα και στο σώμα του κάθε ανθρώπου.

Ο Κομφούκιος τα ξυλάκια φαγητού στην κινέζικη φιλοσοφία

Βασικά, ο Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος, ο οποίος ήταν χορτοφάγος, πίστευε ότι τα μαχαίρια δεν ήταν κατάλληλα για το φαγητό του κάθε Κινέζου. Πράγματι, το μαχαίρι στην κινέζικη κουζίνα έχει την αντίστοιχη χρήση της κουτάλας. Χρησιμοποιείται δε, για την προετοιμασία του φαγητού. Έτσι, δεν αποτελεί μέρος του σερβίτσιου στο τραπέζι.

Μάλιστα, η ακόλουθη ρήση αποδίδεται στον ίδιο τον Κομφούκιο : «Ο αξιότιμος και ο ορθός άνθρωπος μένει μακριά, τόσο από το σφαγείο όσο και από την κουζίνα». Γι αυτό και δεν επιτρέπεται να υπάρχει κανένα μαχαίρι στο τραπέζι της κινέζικης οικογένειας.

Έτσι, τα ξυλάκια φαγητού στην κινέζικη φιλοσοφία είναι παραδοσιακά αντικείμενα. Συνήθως είναι φτιαγμένα από μπαμπού ή ξύλο και δεν έχουν μύτη στο άκρο τους. Δηλώνουν λοιπόν, ότι είναι μια κακή επιλογή για όσους επιθυμούν να καρφώσουν το φαγητό τους όπως γίνεται με τη χρήση του πιρουνιού.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.