Το πλέξιμο Vologodskoe Kruzhevo

Σχολές Καπάτου Το πλέξιμο Vologodskoe Kruzhevo

Το πλέξιμο Vologodskoe Kruzhevo στη Ρωσία

Το πλέξιμο Vologodskoe Kruzhevo είναι μια χαρακτηριστική λαϊκή παράδοση της Ρωσίας. Πήρε την ονομασία του από τη λέξη vologodskoe που, στα ρώσικα, σημαίνει βελονάκι της Vologda. Η Vologda είναι μια πόλη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας και αποτελεί το διοικητικό κέντρο της ομώνυμης επαρχίας.

Βασικά, οι Ρώσοι έχουν μακροχρόνια παράδοση στην ενασχόληση με διάφορες τέχνες. Πράγματι, από παλιά ασχολούνται με τη χρυσοχοΐα, την κεραμική καθώς και με το πλέξιμο με βελονάκι. Μάλιστα, παλαιότερα εκτιμούσαν περισσότερο το πλέξιμο με βελονάκι από τη χρυσοχοΐα.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Vologda, ήταν γνωστό ήδη από τον 16ο-17ο αιώνα. Πράγματι, εκείνη την εποχή, οι αριστοκρατικές οικογένειες της Ρωσίας, πρόσθεταν στα ρούχα και στα εσώρουχά τους χειροποίητα πλεκτά με βελονάκι. Έτσι, η ενδυμασία τους ξεχώριζε και γινόταν ακόμη πιο αρχοντική.

Το πλέξιμο Vologodskoe Kruzhevo και τα σχέδιά του

Το πλέξιμο Vologodskoe Kruzhevo παρουσίαζε σχέδια ιδιαίτερα, με χαρακτηριστικό την πολύ πυκνή ύφανση. Έτσι, δινόταν η δυνατότητα να αναδεικνύεται η ιδέα της έμπνευσης του σχεδίου. Όσον αφορά στα θέματα των σχεδίων, αναπαριστούσαν λουλούδια, ζώα, ψάρια, πουλιά καθώς και γεωμετρικά σχήματα. Επίσης, πολλά σχέδια ήταν εμπνευσμένα από τοπία  της  φύσης.

Το πλέξιμο Vologodskoe Kruzhevo έχει να παρουσιάσει πραγματικά αριστουργήματα, φτιαγμένα με το χέρι, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο. Πράγματι, πρόκειται για ένα μεγάλο θησαυρό πλεκτών, ο οποίος δημιουργήθηκε από τα χέρια των Ρωσίδων, μετά από πολλές ώρες εργασίας. Μάλιστα, ήταν τόσο πολύπλοκο, που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το αντιγράψει.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, εκείνη την εποχή, ήταν επίσης ονομαστή η τέχνη του πλεξίματος με βελονάκι στην Ιταλία και στη Φλάνδρα του Βελγίου.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=jfD9v70TiF0&feature=emb_logo

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.