Museu do Brinquedo

Σχολές Καπάτου Museu do Brinquedo

Το Museu do Brinquedo βρίσκεται στην πόλη Sintra της Πορτογαλίας. Βασικά, πρόκειται για ένα μουσείο με παιδικά παιχνίδια που εκτίθενται σε 4 ολόκληρους ορόφους, κατάλληλα διαμορφωμένους. Παλαιότερα, το κτίριο του μουσείου στέγαζε μια μονάδα της πυροσβεστικής. Στις μέρες μας,  εκθέτει μια ολόκληρη συλλογή από περίπου 30.000 παιχνίδια.

Ο επισκέπτης μπορεί λοιπόν να θαυμάσει διάφορα παιχνίδια που σίγουρα θα του θυμίσουν τα δικά του παιδικά χρόνια.

Συγκεκριμένα, μερικές πτέρυγες του Museu do Brinquedo είναι αφιερωμένες στα κοριτσάκια. Εδώ λοιπόν, φιλοξενούνται μικρά σερβίτσια από σκεύη κουζίνας, όπως πιατάκια, μικρές κατσαρόλες και ποτηράκια. Επίσης, ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν και μικρά όμορφα σπιτάκια, τα γνωστά «κουκλόσπιτα».

Εξάλλου, το Museu do Brinquedo αφιερώνει άλλες πτέρυγες στα παιχνίδια για αγοράκια. Πράγματι, εδώ, πρωταγωνιστές είναι κατά κύριο λόγο τα αυτοκινητάκια, τα τρενάκια και τα στρατιωτάκια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Museu do Brinquedo εκθέτει επίσης μια εκπληκτική συλλογή παιχνιδιών του Joăo Arbués Moreira. Βασικά, πρόκειται για 20.000 παιχνίδια που καλύπτουν μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί όλα και παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά. Έτσι, ο επισκέπτης θα δει από πέτρινα παιχνίδια που κατασκευάστηκαν στην Αίγυπτο του 3.000, μέχρι τη Barbie του 1990 με υπογραφή Burberry.

Τέλος, είναι σίγουρο ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς το Museu do Brinquedo, εάν βρεθεί στη Sintra. Παραμένει ανοικτό από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=apQOQVeLXRM

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.