Οι ρώσικες μπότες Valenki

Σχολές Καπάτου Οι ρώσικες μπότες Valenki

Οι ρώσικες μπότες Valenki είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο. Είναι φτιαγμένες από τσόχα πρόβειου μαλλιού και διατίθενται στο εμπόριο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Όμως, το πιο συνηθισμένο χρώμα τους είναι το γκρι.

Βασικά, οι ρώσικες μπότες Valenki είναι πολύ άνετες στο περπάτημα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ζεστές. Έτσι, προφυλάσσουν τα πόδια από το χιόνι και το τσουχτερό κρύο της Ρωσίας. Αρχικά, και τα δυο κομμάτια του ζευγαριού κατασκευάζονταν στο ίδιο σχήμα, με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει η δεξιά μπότα από την αριστερή.

Οι μπότες αυτές  είναι αποκλειστική και χαρακτηριστική δημιουργία της χώρας. Βασικά, προστάτευαν άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα της Ρωσίας. Πράγματι, από τους ηγέτες μέχρι τους στρατιώτες αλλά και τους χωρικούς. Όμως, αρχικά ήταν πολύ ακριβές. Έτσι, μόνο τα μέλη των αριστοκρατικών οικογενειών ήταν σε θέση να τις αγοράζουν.

Στις μέρες μας, οι ρώσικες μπότες Valenki έχουν γίνει πιο περίτεχνες στην κατασκευή. Πράγματι, μπορεί κανείς να τις βρει κεντημένες με διάφορα σχέδια ή ακόμα, διακοσμημένες με γούνα. Φυσικά, οι καλύτερες και ταυτόχρονα ακριβότερες είναι οι χειροποίητες που έχουν και σχέδια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ρώσικες μπότες Valenki πρέπει να αγοράζονται ένα νούμερο μεγαλύτερο. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να φορεθούν χοντρές κάλτσες από μέσα, για περισσότερη προστασία από το κρύο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη βροχή. Μάλιστα, οι Ρώσοι συνηθίζουν να φορούν από πάνω λαστιχένιες γαλότσες. Εξάλλου, οι ρώσικες μπότες Valenki φοριούνται ακόμη και μέσα στο σπίτι, σαν παντόφλες.

Φυσικά, η κατασκευή τους περνά από διάφορα στάδια. Από τη συλλογή του μαλλιού, την επεξεργασία και το χτένισμα, το στέγνωμα στο φούρνο, έως την κατασκευή, μέχρι να πάρουν οι μπότες την τελική τους μορφή.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.