Papos de anjo

Σχολές Καπάτου Papos de anjo

Papos de anjo, ένα πορτογαλικό γλυκό

Papos de anjo, που στα πορτογαλικά σημαίνει «τα λόγια του αγγέλου», είναι τα γνωστά γλυκά του καρναβαλιού.

Βασικά, τα Papos de anjo είναι γλυκά με αμύγδαλο και επικάλυψη ζάχαρης. Πολλοί λένε ότι η συνταγή για την παρασκευή τους προέρχεται από την Πορτογαλία. Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι η πατρίδα της είναι η Βραζιλία.

Γεγονός όμως είναι ότι η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της. Επίσης, είναι ένα πολύ ωραίο και παραδοσιακό γλυκό του καρναβαλιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα είδος μεγάλης τηγανίτας φτιαγμένης μόνο από αυγά, που στη συνέχεια ψήνεται στο φούρνο.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα Papos de anjo παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά από καλόγριες, περίπου στον 13ο-14ο αιώνα.

Τα απαραίτητα υλικά για να ετοιμάσει κανείς τα Papos de anjo είναι τα εξής :

  • 5 αυγά
  • 1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
  • 1 κουτάλι άμυλο καλαμποκιού

Όσον αφορά το σιρόπι, χρειάζονται τα παρακάτω υλικά :

  • 200 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 ποτηράκι ρούμι ή οποιοδήποτε άλλο ποτό επιθυμεί ο καθένας

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.