Ο μύθος του Pentedattilo

Σχολές Καπάτου Ο μύθος του Pentedattilo

Ο μύθος του Pentedattilo και οι πρωταγωνιστές του

Ο μύθος του Pentedattilo έχει τη δική του ιστορία, η οποία διαδραματίστηκε στο κάστρο του και αφορά στη σφαγή των Alberti. Στις μέρες μας το κάστρο αυτό είναι εντελώς κατεστραμμένο από διάφορους σεισμούς και πλημμύρες.

Ο μύθος του Pentedattilo έχει σαν πρωταγωνιστές δυο οικογένειες ευγενών εκείνης της εποχής. Η πρώτη οικογένεια ήταν οι Alberti, μαρκήσιοι του χωριού. Η δεύτερη οικογένεια ήταν οι Abenavoli, βαρόνοι ενός γειτονικού χωριού, του Montebello Ionico.

Πώς δημιουργήθηκε ο μύθος του Pentedattilo;

Λέγεται ότι το Πάσχα του 1686, ο βαρόνος Bernardino Abenavoli ήθελε να παντρευτεί την Antonietta Alberti. Όμως, η οικογένεια της Antonietta την είχε ήδη υποσχεθεί στο Don Petrillo Cortes, που ήταν ο γιος του αντιβασιλέα της Napoli. Το γεγονός αυτό προκάλεσε το θυμό του βαρόνου. Έτσι, τη νύχτα του Πάσχα εισέβαλε στο κάστρο και εκδικήθηκε την οικογένεια, σφαγιάζοντάς τους όλους. Από τη σφαγή γλίτωσαν μόνο η αγαπημένη του καθώς και ο μέλλοντας σύζυγός της.

Πράγματι, ο Bernardino τους αιχμαλώτισε. Επίσης, ανάγκασε την Antonietta να τον παντρευτεί. Στη συνέχεια, ο αντιβασιλέας της Napoli έστειλε ειδική αποστολή για να πάρει εκδίκηση. Βασικά, ελευθέρωσε το Don Petrillo και σκότωσε τους άντρες του Bernardino.

Όμως, ο βαρόνος κατάφερε να σωθεί και να διαφύγει στη Βιέννη, παίρνοντας μαζί του και την Antonietta. Εκεί, η γυναίκα επέλεξε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της σε ένα μοναστήρι.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μύθος του Pentedattilo λέει ότι, πολλές φορές, στο κάστρο ακούγονται οι φωνές του Lorenzo Alberti.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.