Τα ρώσικα παιχνίδια Dymkovo

Σχολές Καπάτου Τα ρώσικα παιχνίδια Dymkovo

Τα ρώσικα παιχνίδια Dymkovo και η ιστορία τους

Τα ρώσικα παιχνίδια Dymkovo είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, στις μέρες μας, στην πόλη Kirov της βορειο-ανατολικής Ρωσίας, υπάρχει και μουσείο με αυτά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει περίπου 700 εκθέματα, που ζωντανεύουν τη μακρόχρονη παράδοση αυτής της τέχνης.
Συγκεκριμένα, έχουν μια ιστορία 400 χρόνων. Επίσης, η τέχνη τους είναι ιδιαίτερη και απαιτεί μεγάλη λεπτομέρεια. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος τα κατασκεύασε για πρώτη φορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με την πάροδο των χρόνων, η τέχνη αυτή διαδιδόταν από τους γονείς στα παιδιά.
Βασικά, τα ρώσικα παιχνίδια Dymkovo αναπαριστούσαν σκηνές από το περιβάλλον καθώς και την καθημερινή ζωή. Ενδεικτικά αναφέρουμε απεικονίσεις διαφόρων ζώων, ψαράδων, όμορφων κοριτσιών και αγοριών. Μάλιστα, η κατασκευή των παιχνιδιών αυτών βασίζεται σε μια παγανιστική γιορτή, που είχε τις ρίζες της στη Σιβηρία. Πράγματι, εκεί γιόρταζαν το θεό Ήλιο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της γιορτής, για να διώξουν τα κακά πνεύματα, σφύριζαν και πετούσαν ζωγραφισμένες μπάρες από άργιλο.

Τα ρώσικα παιχνίδια Dymkovo και τα υλικά τους

Το 1856, υπήρχαν περίπου 60 οικογένειες από τεχνίτες που τα κατασκεύαζαν. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι τεχνίτες οργανωνόντουσαν κατάλληλα. Πράγματι, μετέφεραν κόκκινη άργιλο καθώς και άλλα υλικά από το ποτάμι και τα ανακάτευαν μέχρι το φθινόπωρο.
Στη συνέχεια, αφού είχαν τελειώσει τις αγροτικές εργασίες, άρχιζαν να κατασκευάζουν τα παιχνίδια. Τα άφηναν να ξεραθούν για 2-3 ημέρες και τα έψηναν στον παλιό ρώσικο φούρνο (russkaya pech). Αφού τα έβγαζαν από το φούρνο, τα έβαζαν σε ένα μείγμα από γάλα και γύψο. Έτσι, τα παιχνίδια έπαιρναν άσπρο χρώμα. Κατόπιν, τα ζωγράφιζαν με το χέρι, χρησιμοποιώντας πάντα διάφορα έντονα χρώματα. Τέλος, τα άλειφαν με τον κρόκο και το ασπράδι ενός αυγού.
Τα ρώσικα παιχνίδια Dymkovo είναι μια από τις παραδόσεις της Ρωσίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=0l5nrPQmHR8

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.